İzocam 8. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nda Büyük Ödül Yıldız Teknik Üniversitesi’nin



Her yıl 20’nin üzerinde üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen İzocam Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nda zafer, bu yıl da Yıldız Teknik Üniversitesi ekibinin oldu. 16 Mayıs Cuma günü Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleştirilen final etabı sonucunda dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerine kavuştu.

İzocam’ın, mimarlık ve mühendislik eğitimi alan üniversite öğrencilerine yalıtım olgusunu yakından tanıtmak ve bu sektörde uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği 'Enerji Etkin Konut' konulu 8. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren ekipler şöyle sıralandı:

1. Yıldız Teknik Üniversitesi Ekibi

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Çubuk
Yavuz Can Özkaptan / Özen Şener / İpek Bilgili

2. Karadeniz Teknik Üniversitesi Ekibi

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Figen Kars
Hayri Özdemir / Mehmet İlter Özden / Koray Ciddi

3. Gazi Üniversitesi Ekibi

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Atılgan
Şafak Kartal / Alper Keserli / Emre Gedik

Yarışmada, finale katılmaya hak kazanan 6 üniversite ekibi, İstanbul’da final heyecanı yaşadı. Final etabı sonucunda birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi birer dizüstü bilgisayar kazanırken, ikinci olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ekibi ile üçüncü olan Gazi Üniversitesi ekibi para ödülü almaya hak kazandılar. 

Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut şunları söyledi: 

“Bu yılki yarışma konumuzu ‘Enerji Etkin Konut’ olarak belirledik. Çünkü bu yarışma ile yakın gelecekte profesyonel hayatta önemli yerlere gelebilecek genç mühendis ve mimarların dikkatleri enerji tasarrufunun önemine ve yalıtıma çekebileceğimize inandık. Bu nedenle de geleneksel hale gelen Yalıtım Yarışması bizler ve sektör için çok önemlidir. Yalıtım, ısıyı daha verimli kullanmayı sağlıyor ve enerjisinin dörtte üçünü ithal etmekte olan Türkiye gibi ülkelerde enerji tasarrufu ile dışa bağımlılığı azaltıcı yönde katkılar sağlıyor. Türkiye’de enerjinin yaklaşık yüzde 30’unun konut sektöründe tüketildiği dikkate alındığında binalarda ısı yalıtımı ile yüksek oranda tasarruf sağlandığı göze çarpıyor.

1999 yılından bu yana düzenlediğimiz ‘Üniversitelerarası Yalıtım Yarışmaları’nda çok sayıda öğrencimiz yeni projeler geliştirerek yarışma fırsatı yakaladı.  Bu yarışma ile öğrencilere özellikle pratik anlamda deneyim kazanmaları için ideal bir platform sunduğumuza inanıyoruz. Türkiye’de artık inşaat firmaları da yalıtımın öneminin farkında ve bu konuda eğitilmiş mühendislerle çalışmayı tercih ediyorlar. İzocam, gençlerin istihdam edilmesine, yalıtım yarışması’nı referans göstererek; bu alandaki deneyimlerinin altını çizebilmelerini sağlama yolu ile katkı sağlıyor. Bu yarışma, çoğu öğrencimize iş bulmada referans oluyor. Yarışma sonrasında iş hayatına adım atan öğrencilerimiz var ve bu da bizi gururlandırıyor”.



1999 yılından bu yana düzenlenen İzocam Yalıtım Yarışması'na 8 yılda yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Türkiye yalıtım sektörünün öncü firması İzocam, sosyal sorumluluk anlamında, gelecek yıllarda da sektörün uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaya devam edecek.