İzocam 9. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması Sonuçlandı



Her yıl bir çok üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen İzocam Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nda zafer bu yıl, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ekibinin oldu. 29 Nisan Çarşamba günü Titanik Otel’ de gerçekleştirilen final etabı sonucunda dereceye giren projelerin sahipleri, ödüllerine kavuştu.



Yalıtım sektörünün lideri İzocam’ın, mimarlık ve mühendislik eğitimi alan üniversite öğrencilerine yalıtım olgusunu yakından tanıtmak ve bu sektörde uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği "Dağ Otellerinde Etkin Enerji Kullanımı ve Yalıtım" konulu 9. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren ekipler şöyle:

Birincilik Ödülü: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
İkincilik Ödülü:
Yıldız Teknik Üniversitesi
Üçüncülük Ödülü:
Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yarışmada finale katılmaya hak kazanan üç üniversite ekibi İstanbul’da final heyecanı yaşadı. Final etabı sonucunda birinci olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ekibi birer dizüstü bilgisayar kazanırken, ikinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi ve üçüncü olan Karadeniz Teknik Üniversitesi para ödülü kazandı.

İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"1999 yılından beri düzenlediğimiz geleneksel Üniversitelerarası İzocam Yalıtım Yarışması bizler ve sektör için çok önemlidir. Bu yarışma ile yakın gelecekte gerek kendi işlerinde gerekse profesyonel hayatta önemli yerlere gelebilecek genç mühendis ve mimarların dikkatleri enerji tasarrufunun önemine ve yalıtıma çekilmektedir. Artık hayatımızın içinde yer almaya başlayan küresel ısınmaya karşı alınacak önlemler de önemini artırmaya başladı. Yapılacak yalıtımların çevre, salımlar ve küresel ısınma için çok daha önemli olduğunu burada vurgulamak isterim. Öyle ki, yalıtamadığımız bina hem ısıtma hem de soğutma için daha fazla enerji tüketimini sürdürüyor. Bu nedenle, 9. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışma’mızın ana temasını ‘enerjimizi etkin kullanmanın zamanı geldi’ olarak belirledik. Başarılı projeleri ile derece almaya layık görülen ekipleri kutlar, katılımları için teşekkür ederiz."

1999 yılından bu yana düzenlenen İzocam Yalıtım Yarışması'na 9 yılda yaklaşık 550 öğrenci katılmıştı. Türkiye yalıtım sektörünün öncü firması İzocam, sosyal sorumluluk bilinci ile gelecek yıllarda da sektörün uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaya devam edecek.