İzocam Yalıtım Yarışması Kazananları Ödüllerini Aldı



Dereceye giren üç projenin Kazakistan’ın Astana kentinde gerçekleşecek Uluslararası Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edeceği İzocam Yalıtım Yarışması'nın kazananları, 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bina Araştırma ve Planlama Yüksek Lisans öğrencisi Ferhat Bulduk'un birinci olduğu yarışmada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Yapı Bilimleri bölümünden Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan ikinci, Mimarlık bölümünden Eren Güney, Ayça Gülben Sapaz ve Mert Çağdaş Baykal ise üçüncü olmuştu. Ulusal aşamayı kazanan birinci projenin 7 bin, ikinci projenin 5 bin ve üçüncü projenin 3 bin TL ile ödüllendirildiği yarışmanın uluslararası aşaması 27-30 Mayıs 2015 tarihlerinde Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleşecek.

FerhatFerhat Bulduk ve A. Nuri Bulut"Bu yarışmayı bir misyon olarak kabüllendik"

Bu yıl 15.'si gerçekleştirilen yarışmanın 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'daki İzocam standında gerçekleştirilen ödül töreni sonrası yapi.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut, "Biz bu yarışmayı bir misyon olarak kabüllendik. Amacımız, özellikle mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin yalıtım ve enerji bilinci üzerine odaklanmasını sağlamak ve onlara neler yapılabileceğini göstermek; onların dimağını, vizyonunu açmak" dedi. İlk yıllarında ödül alan projelerin finale kalan adaylar arasından bir tür bilgi testi sonrası belirlendiği yarışmanın zaman içinde daha özgün, vizyon sahibi çözüm önerilerini teşvik eden bir yapıya sıçradığını ve son 5-6 yıldır da uluslararası boyuta taşındığını vurgulayan Bulut, sözlerine şöyle devam etti:

MirbekMirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu, Burak İlhan"Dereceye giren arkadaşlarımız, yarışmanın uluslararası ayağında birçok farklı projeye şahitlik ediyor, onların sunumlarına katılıyorlar. Örneğin bu yıl Kazakistan’ın Astana kentinde gerçekleşecek Uluslararası Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edecekler. Orada, 20 ülkeden bin 500’e yakın talebenin katıldığı ve yarıştığı bir ortamda olacaklar. Bunun, onlar için korkunç bir gelişim, bir know-how olduğuna inanıyorum. Kazakistan’daki projeye bir Amerikalının, Avrupalının, Uzak Doğulunun nasıl yaklaştığını, onu nasıl ele aldığını görecekler. Bence uluslararası bir yarışmaya katılmanın en önemli özelliği, başkalarını dinleme ve onlardan feyz alma şansı vermesi; eğer bunu değerlendirebilirlerse, ilerisi ve Türkiye için çok büyük bir artı değer olacak. Ben, bizim gençlerimizin de bir gün buradan çok iyi sonuçlarla geleceğine inanıyorum. Çünkü devamlı öğreniyoruz ve her ne kadar ekipler değişse de, arkalarında bir iz bıraktıklarını düşünüyorum".

ErenEren Güney, Ayça Gülben Sapaz ve Mert Çağdaş BaykalBulut, yarışmanın ulusal ayağının ödül töreninin fuarda yapılmasıyla ilgili görüşlerini ise şöyle özetledi:

"Öğrencilerin, böyle organizasyonlarla buralara da ayakları alışıyor; geliyorlar, görüyorlar, ürünleri tanıyorlar. Okullarında aldıkları eğitime ilave olarak, burayı da bir araç olarak kullanıyorlar".