İzocam'a Yabancılar Talip



Koç Grubu'nun Demirdöküm, İzocam ve Döktaş'ın satışı için talep toplandığı ile ilgili haberler geçtiğimiz hafta çıkmıştı. Talep toplanan şirketlerden birisi de ısı yalıtımı sektöründe faaliyet gösteren İzocam. Koç Grubu, İzocam'ın satışı için Dundas Ünlü Menkul Değerler AŞ'ye yetki verdi. Sektörden edinilen bilgilere göre İzocam ile Danimarkalı Rockwool ve Fransız Saint Gobain firmaları başta olmak üzere Yunanlı bir firma daha ilgileniyor. Satış fiyatının ise bir önceki yılın cirosunun üçle çarpılması ile ortayla çıkabileceği kaydediliyor.

İzocam, 2005 yılında 192 milyon YTL (120 milyon $) ciro etti. Bu hesaba göre İzocam'ın satış fiyatı 350 milyon doların üzerinde gerçekleşebilir. Fransız ve Danimarkalı şirketler sektörde liderliğe oynuyor. Bu nedenle İzocam'ın satın alınması onlar açısından son derece kritik. Ancak Danimarkalı Rockwool firmasının şansının daha yüksek olduğu kaydediliyor. Yunanlı firmanın amacı ise bölgeye açılmak. Bu nedenle de İzocam'ın satın alınması onlar açısından son derece kritik bir öneme sahip. Isı yalıtım sektörünün Türkiye'deki öncü kuruluşlarından olan İzocam, 1967 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

'Bizi etkilemez' demişti
İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, Koç Holding'in Tüpraş'ın ödemesini kolaylaştırmak için İzocam, Demirdöküm ve Döktaş hisselerini satacağını açıklaması üzerine kararı irdeleme şanslarının olmadığını söyleyerek, ana hissedar olan Koç Holding'in satış kararının İzocam'ı etkilemeyeceğine dikkat çekmişti. Bulut, 'Biz yolumuza devam ederiz. Üretip kar ederiz. Karlarımızı ve bilançomuzu da üç ayda bir açıklarız. Ana hissedar değişse de işleyişimiz değişmez' diye konuşmuştu. İzocam'ın bu yılki hedefi ise yüzde 17 büyümek.

Bugün toplam 8 tesisi bulunan İzocam, cam yünü, taş yünü, polistiren malzeme, kauçuk köpük ve su yalıtım ürünleri üretiyor. Geçen yıl yine Koç bünyesinde faaliyet gösteren Tek-İz'i de bünyesine katan İzocam, İsrail'den Gana'ya kadar pek pek çok ülkeye ihracat yapıyor. İnşaat sektöründeki canlılıkla yılın ilk çeyreğinde karını yüzde 100 artıran İzocam, bu yıl yapacağı 17 milyon euroluk yatırımla kapasitesini ikiye katlamayı hedefliyor. TOKİ projelerinin de etkisiyle ilk üç ayda 42.9 milyon YTL satış, 5.1 milyon YTL kar elde eden şirket, bu yıl 205 milyon YTL ciro, 30 milyon dolar ihracat ve yüzde 17 büyüme hedefliyor.