İZODER Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Birincilik Ödülü : Şevket Yalaz (İstanbul)
Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in, kamuoyunda yalıtım bilincini geliştirmek amacıyla, “Yalıtım Yatırımdır” kampanyası çerçevesinde ikinci kez gerçekleştirdiği ‘İZODER Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserler, 16 Aralık’ta düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.

"Yalıtımın İnsana, Çevreye ve Ekonomiye Katkıları" başlığı altında gerçekleştirilen İZODER Karikatür Yarışması 2008’de birincilik ödülünü Şevket Yalaz, ikincilik ödülünü Musa Gümüş, üçüncülük ödülünü Hicabi Demirci kazandı. Ayrıca Ali Bulca İZODER Özel Ödülü’ne, Necip Fazıl Karapınar ise İZODER Teşvik Ödülü’ne lâyık görüldü.Yarışmada, kampanyayı platin sponsor olarak destekleyen kuruluşlar tarafından kendi seçtikleri eserlere mansiyon dağıtıldı.

İkincilik Ödülü : Musa Gümüş (İstanbul)
Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen İZODER Karikatür Yarışması ödül töreninde, dereceye giren tüm eserlerin sahiplerine İZODER tarafından birer plaket sunuldu. Törende bir konuşma yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, yarışmanın temel amacının “karikatürün toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak, yalıtımın bireysel ve toplumsal düzeydeki önemine dikkat çekmek” olduğunu belirtti. Ürkmez İZODER olarak karar vericilerle birlikte kamuoyunu da bilinçlendirmeye ve harekete geçirmeye çalıştıklarını belirterek, yalıtım konusunu karikatür gibi çok etkili bir araçla bir kez daha gündeme taşımak istediklerine değindi.

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce eserin başvurduğu yarışmanın Seçici Kurulu’nda karikatür sanatçıları Tan Oral, Varol Yaşaroğlu ve Metin Üstündağ, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Emre Becer, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Mehmet Mahir ve Yrd. Doç. Sedat Balkır, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez ile Başkan Yardımcısı Sedat Arıman yer alıyorlardı.

Yarışmada dereceye giren ve sponsor mansiyonu kazanan eser sahipleri şöyle sıralanıyor:

Üçüncülük Ödülü : Hicabi Demirci (İstanbul)
Birincilik Ödülü : Şevket Yalaz (İstanbul)
İkincilik Ödülü : Musa Gümüş (İstanbul)
Üçüncülük Ödülü : Hicabi Demirci (İstanbul)
İzoder Özel Ödülü : Ali Bulca (Ankara)
İzoder Teşvik Ödülü : Necip Fazıl Karapınar (Adapazarı)

Basf Mansiyon :
Musa Gümüş (İstanbul)
Blue’safe Mavi Kale Mansiyon : Ali Şur (Ankara)
Btm Mansiyon : Seyit Mehmet Buçukoğlu (İstanbul)
Capatect Dalmaçyalı Mansiyon : Kürşat Zaman (Antalya)
İzocam Mansiyon : Engin Selçuk (Tokat)
Kalekim Mansiyon : Şevket Yalaz (İstanbul)
Marshall Thermo’s Mansiyon : Mete Ağaoğlu (Balıkesir)

İZODER Karikatür Yarışması 2008’e başvuran eserlerin önemli bir bölümü Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sergide ve oluşturulan yarışma kitabında yerlerini aldılar.