İZODER ve Şekerbank İşbirliğiyle Özel Yalıtım Kredisi



Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ile Şekerbank, enerji verimliliği için ülke çapında yalıtım seferberliği başlattı. Proje kapsamında, Şekerbank’ın Türkiye çapındaki 250 şubesinde İZODER yalıtım eğitimi sertifikalı bireysel bankacılık personeli, teknik danışmanlık hizmeti verecek. Türkiye’de apartman yönetimlerine verilen ilk kredi olma özelliğini taşıyan paket, 'EKOkredi Yalıtım' adıyla sunuluyor. 12 ay vadeye yüzde 0 faizin ve 48 aya varan vadelerin uygulanacağı EKOkredi Yalıtım’dan, ısı, su, ses ve yangın yalıtımı yapmak isteyen tüm bireyler ve apartman yöneticileri faydalanabilecekler.

Şekerbank’ın 'Tasarrufa uzat elini Türkiye' sloganı ile başlattığı EKOkredi ürününün alt başlığı olarak sunulan EKOkredi Yalıtım, yalıtım üreticilerini, satıcılarını ve uygulayıcılarını bünyesinde toplayan ve üye firmalara bağlı 600’ü aşkın yalıtım bayisi ile Türkiye’nin sektöründe en büyük kuruluşu konumunda bulunan İZODER teknik danışmanlığı ile sunuluyor.

12 ay vadeye sıfır faiz

EKOkredi Yalıtım kredisinde Şekerbank, 12 ay vade için yüzde 0 faiz uygulayacak. Sıfır komisyon ile sunulan EKOkredi Yalıtım kredisinde, 18 ay vadeye yüzde 0,44, 24 ay vadeye yüzde 0,66, 36 ay vadeye yüzde 0,93, 48 ay vadeye yüzde 0,99 faiz uygulanacak. Hizmet paketine, yalıtım teknik danışmanlığı, uygulayıcı firma danışmanlığı ve proje kontrol hizmeti de dahil olacak. Krediden yararlanmak isteyenlere, ayrıca, SBN Sigorta’dan 5.000 TL. tutarında ferdi kaza sigortası hediye edilecek ve ÇEKÜL aracılığı ile de her kredi için bir ağaç dikilecek.

İZODER sertifikalı yalıtım danışmanları telefonun öteki ucunda

Şekerbank’ın tüm şubelerinde ve 444 78 78 çağrı merkezinde, İZODER sertifikalı 'yalıtım danışmanları' ısı yalıtım danışmanlığı hizmeti verecekler. Proje hazırlık aşamasında İZODER üye firmalarının Türkiye çapındaki 600’ü aşkın bayisi ile Şekerbank’ın tüm şubelerinden bireysel bankacılık çalışanları biraraya geldi. İZODER uzmanlarından teknik eğitim alan Şekerbank’ın sertifikalı yalıtım danışmanları, kredilendirme sürecinin her aşamasında müşterilerin yanında olacak ve danışmanlık hizmeti verecek.



EKOkredi Yalıtım paketinin açıklandığı basın toplantısına, İZODER adına Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Arıman ve Genel Koordinatör Ertuğrul Şen ile Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin ve Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer ev sahipliği yaptı.

Sedat Arıman: İZODER, teknik danışmanlık desteğiyle tüketiciye ve sanayiciye destek olacak

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Arıman toplantıda yaptığı konuşmada, yalıtımın enerji verimliliğine ve küresel ısınmaya katkısının benimsenmesini sosyal bir sorumluluk olarak ele aldıklarını belirtti. Nihai tüketiciye yalıtımın enerji tasarrufuna katkısını en iyi şekilde anlatarak bilinç oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Sedat Arıman, şunları söyledi:

“EKOkredi Yalıtım projesinde, İZODER olarak teknik danışmanlık desteği vererek, tüketiciye ve sanayiciye destek olacağız. Yalıtımın çatı kurumu olarak projenin teknik alt yapısının doğru işleyebilmesinde, TS 825 ve bunun gibi kanun, yönetmelik ve şartnamelere uygunluğunun kontrol edilmesi ve tüketiciye teknik güvence verilmesi konusunda danışmanlık yapacağız.”

Özellikle 2008 yılı Ağustos ayından itibaren başlayan yeni inşaatlardaki durgunluğun, 2009 yılı başından itibaren mevcut binalardaki pazarı da etkilemesi dolayısıyla, pazarda 2009 yılının ilk 3 ayında yüzde 25’leri bulan daralmalar yaşandığına dikkat çeken Sedat Arıman, “Ülkemize, vatandaşa ve çevreye faydası olan yalıtım sektörü için devlet de artık söylemden çok eyleme geçmeli ve desteklerini ortaya koymalıdır” dedi.





Şekerbank iki ayda 15 milyon TL.’ye yakın EKOkredi kullandırdı

Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, enerji tasarrufu yoluyla çevreyi ve emeği koruyan EKOkredi uygulamasının başlamasından bu yana geçen iki aylık sürede, bireysel, kurumsal-ticari ve işletme-tarım alanında olmak üzere toplam 15 milyon TL.’ye yakın kredi kullandırıldığını belirtti. Enerji tasarrufu konusunda Şekerbank’ın sektördeki öncü rolüne vurgu yapan Uluşahin, “Ülkemizin enerji kaynaklarını koruyan herkesi banka olarak biz de en uygun ödeme koşulları ile destekliyoruz. Bugün, Türkiye genelindeki binaların yüzde 70- 80’e yakını yalıtımsız durumda. Yalıtımın ülkemize her yıl 10 milyar TL. tasarruf sağlayabilecek potansiyelini dikkate alarak, ülkemiz ekonomisini ve doğal kaynaklarımızı korumayı hedefliyoruz. Bu bakımdan sektörünün uzman kuruluşu IZODER ile gerçekleştirdiğimiz bu projenin örnek olacağını düşünüyorum.” dedi.

Uluşahin: “Enerji verimliliği yatırımlarının yüzde 64’ü Anadolu’da”

EKOkredi’nin, enerji tasarrufu bilinciyle işletme ve aile bütçelerine yaptığı katkının, Şekerbank’ın ‘Anadolu Bankacılığı’ misyonu çerçevesinde oluşturulduğunu belirten Uluşahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İZODER teknik danışmanlığı ile sunduğumuz EKOkredi Yalıtım uygulamasında misyonumuz gereği, büyük şehirlerle birlikte Türkiye genelindeki 250 şubemizle Anadolu’ya da gidiyoruz. EKOkredi ürünümüzü sunmaya başladığımız Mayıs ayından bu yana bireysel bazda tahsis edilen toplam tutarın yüzde 64’ü Anadolu’daki şubelerimiz yoluyla kullandırıldı.”

Yalıtım ile elektrik ve yakıt faturalarına yansıyan yüzde 50 tasarruf fırsatı

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin konuşmasında ayrıca, ısı yalıtımı ile elektrik faturalarında ve yakıt giderlerinde en az %50 oranında tasarruf sağlandığına ve sağlanan verimlilik sayesinde 3 ila 5 yıl içinde yapılan harcamanın kendisini amorti ettiğini belirtti.

Yıl sonuna kadar devam edecek kampanyanın detayları www.izoder.org.tr ve www.ekokredi.com.tr sayfasında sunuluyor. Ayrıca, ekoyalitim@izoder.org.tr e-posta adresinden ve Şekerbank’ın 444 78 78 ve İZODER’in 0800 211 33 67 numaralı çağrı merkezlerinden teknik destek ve danışmanlık hizmeti veriliyor.