İZODER, Yalıtımın Yıldızlarını Ödüllendirdi



Ülkemizde yalıtım uygulamalarına önem veren, tasarruflu, sağlıklı, güvenli, konforlu ve çevreci yapılar Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER'in düzenlediği yarışma ile belirlendi.

Türkiye'de yalıtım bilincinin gelişmesini misyon edinen İZODER, ülkemizin en iyi yalıtımlı yapılarını seçmek amacıyla "5 Yıldızlı Yalıtım-Türkiye'nin En İyi Yalıtımlı Yapıları" adını taşıyan bir yarışma düzenledi. Müteahhit, mimar, mühendisler ve inşaat sektöründeki tüm kuruluşlar gerçekleştirdikleri konut ya da işyeri projeleriyle, en iyi ısı yalıtımı, en iyi su yalıtımı, en iyi ses yalıtımı, en iyi yangın yalıtımı, en iyi tesisat yalıtımı ve tüm yalıtım türlerinin en doğru şekilde uygulandığı "5 Yıldızlı Yalıtım" kategorilerinde yarıştılar.

Altı kategori arasından ödüle layık görülen projeler, "En İyi Isı Yalıtımı", "En İyi Su Yalıtımı" ve "5 Yıldızlı Yalıtım" kategorilerinde oldu. "En İyi Isı Yalıtımlı Yapı" ödülünü Çeşmeler Vadisi Projesi ile Aktürk Yapı Endüstrisi ve Tic. A.Ş. ve Arkeon Evleri Projesi ile Yapı Merkezi İnş. ve San. A.Ş. paylaştı. Mesa Mesken San. A.Ş. Yamaçevler Projesi ile "En İyi Su Yalıtımlı Yapı" ödülünü almaya hak kazandı.

Bu yıl birincisi gerçekleştirilen ve ileriki yıllarda gelenekselleşmesi hedeflenen yarışmaya adını veren "5 Yıldızlı Yalıtım" ödülünü ise Çekmeköy Turkuaz Evleri Projesi ile Levent İnş. ve İzol. Malz. San. ve Tic. A.Ş. aldı. Yarışmada, Cengiz Makine A.Ş. Taysad Fabrika Binası ile Yapı Servis San. ve Tic. Ltd. Şti. "Seçici Kurul Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Ödüller, İZODER'in 13. Kuruluş Yıldönümü'nü kutladığı 15 Haziran gecesinde sahiplerine takdim edildi. Gecede konuşma yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı A. Nuri Bulut, gelişmiş ülkelerin yalıtıma verdiği önemi, yaptıkları yatırımları göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye'nin ileriye doğru attığı adımlarda yalıtım olgusunun doldurması gereken yerin büyüklüğünün ortaya çıktığını vurguladı. Bulut, "Yarışmamız daha kaliteli, daha güvenli, daha sağlıklı bir yaşam ve gelecek için hayata geçirdiğimiz projelerimize bir örnek oluşturuyor" dedi.