İztuzu'na Hastane Projesi İptal Oldu



Radikal Gazetesi'nden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Bakan Gülllüce, basın mensupları ile dünkü sohbetinde şunları söyledi:

"Anlamakta zorlandım"

Denizkaplumbağalarıyla ilgili bir hayli bağırtı çağırtı vardı. Anlamakta zorlandım. Ben önce “Ne oluyor?” dedim, yürüyüşler falan oldu. İztuzu’nda caretta caretta bakımı, incelemesi, tedavisi ve laboratuvar araştırması yapmak için bir mekân var. Fakat burası öyle kötü ortamdaymış ki, gayrı sıhhi şartları varmış. Üniversiteyle bakanlık orada doğru dürüst hastane yapalım diye yola çıktı. “Başka yerde değil de niye orada?” diyeceksiniz. Çünkü başka yere gitmesi için yarım saatlik yol alınacaktı. Bunu temin için bina yapılacaktı. Vatandaşa rağmen yapacak halimiz yok, madem ki istenmiyor biz projeyi iptal ettik, öyle bir hastane yapmayacağız. Çevreci arkadaşların rahatsız olmasına gerek yok, mevcut haliyle kalacak. Büyük bir reaksiyon oldu, “Çevre Bakanlığı hayvan katliamı yapıyor” denildi. Yanlış bir anlama var ya da biz yanlış yapıyoruz bilemiyorum. Bu projeyi iptal ettik. Eylem yapan arkadaşlarla iletişim kuramadım, onlara selamlarımı yolluyorum.

"Böyle kentsel dönüşüm olmaz"

Kentsel dönüşümde yerel yönetimden yana anlayışım var. Belediyelere devredilecek. Vatandaşın onayını almadan yapılmamalı. Belediyeler “Ben de kentsel dönüşüm yapayım” diyor. Nasıl yapacaksın, kaç metrekare, cevap yok. Bunların cevabı yoksa nasıl yapacaksın? Ben bir yola çıkayım diyen başkanlar var. “Canım kentsel dönüşüm istiyor biraz da biz yapalım” olmaz. Böyle kentsel dönüşüm olmaz.