İztuzu'nda Nöbetleşe Eylem



DHA'nın haberine göre, plajın girişinde kurulan çadırda geceleri nöbetleşe 15-20 kişi beklerken, bazı çevreciler ve gönüllüler de gün içinde uğrayarak eyleme destek verip, yanlarında getirdikleri yiyecekleri ikram ediyor. İztuzu Plajı'nın işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'in yetkililerinin, geçen 28 Aralık gecesi üç otomobille tesisleri devralmaya gelmesi üzerine harekete geçen çevrecilerin plaj girişinde başlattıkları nöbet, özellikle son günlerde hava sıcaklıklarını eksi 7-8 derecelere kadar düşmesine rağmen devam ediyor. Nöbet 10'uncu gününe ulaşırken eyleme destek de her geçen gün artıyor.

Nöbet çadırında eyleme destek için oluşturulan panoya ismi yazıp, imzalayarak destekte bulunanların sayısı 2 bin 222'ye ulaştı. Nöbet çadırında geceleri 15-20 kişi sabahlarken, gündüz saatlerinde gelerek destekte bulunanlarla bu sayı daha da artıyor. Varilden bozma sobada yakılan ateşle ısınılırken, demlenen sıcak çaylar içiliyor.

Zaman zaman yerel sanatçıların verdiği mini konserler, eyleme renk katıyor. Günde ortalama 150 ekmek ve 4 kilogram çayın tüketildiği eylemde nöbetleşe kalınan çadırdaki eyleme, bazıları da evlerinde getirdikleri kek, pasta, çorba yemek, meyve gibi gıda maddeleriyle destek veriyor.

Uzun yıllardır Dalyan'da yaşayan ve hayatını caretta caretta'lara adayan 95 yaşındaki Kaptan June Haimoff'un da destekçisi olduğu eylemde, çevreciler, açılan davalar sonuçlanıp, İztuzu tekrar eskisi gibi halkın olana kadar mücadeleleri sürdürüp, nöbete devam edeceklerini belirtti.