İztuzu’nu Kiralayan Şirketten İlk Açıklama



DHA'nın haberine göre, DALÇEV Başkanı Ramazan Oruç, İztuzu'ndaki işletmeleri devraldıklarında, buradaki mevcut fiziki konum yıpranmış, harap halde olduğu için Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu Genel Müdürlüğü'nden alınacak izinler çerçevesinde bazı iyileştirmeler yapacaklarını söyledi. Özellikle engelli vatandaşların denizle buluşmaları ve çocukların kendilerine ait olduğunu hissedecekleri alanlar oluşturulacağını belirten Oruç, Ortaca Belediyesi ve kendilerini çevreci olarak adlandıran bazı kişilerin provakasyonu nedeniyle halkın yanlış bilgilendirildiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Biz burada sahilin tamamını almadık. Sadece iki kafeterye ve şezlong işletmelerini aldık. Deniz kaplumbağalarının yaşam alanını almadık ki. Buradaki atıl durumda olan kısımları iyileştirmeye gideceğiz. Burası, dünyaca ünlü İztuzu Plajı. Buradan başka İztuzu ve Dalyan yok. Dolayısıyla ülkemize, insanımıza ve Türkiye'ye yakışan güzel bir işletme anlayışı ile biz burayı işletmek istiyoruz. Buradaki ücretler konusu MUÇEV'in kontrollü altında olacaktır. Ayrıca, burada otel ve inşaat da yapmayacağız. Buraya bir çivi bile çakılsa bu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürlüğü'nün onayı ile olacaktır. İztuzu'na bizlere yakışan bir işletme yapacağız. 25 yıldır İztuzu Plajı'nı bizler halkımız ile birlikte koruduk. Biz çıktığımız dalı kesmeyiz. Bu hepimizin ekmeği. İztuzu Plajı dünya da tanınmış çok ender endemik bitkilerin yetiştiği çok nadir bir yer. Dolayısı ile biz de hem doğaya saygılı bir işletme anlayışı ile yola çıktık hem de oradaki mevcut çok yıpranmış tesisleri daha sıhhi bir hale getireceğiz."

Öte yandan İztuzu Kumsalı Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğünde çevreciler ve sivil toplum kuruluşlarının DALÇEV'in tekrar tesislere girmesini önlemek amacıyla başlatılan İztuzu'ndaki eylem ise dokuzuncu gününe ulaştı.