Konutta da Marka Dönemi



Kurtköy'e yatırımlarıyla gündemde kalan Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, günün en cazip ve hareketli sektörü olması nedeniyle gayrimenkul üretiminin birçok firmanın ilgi alanına girdiğini belirterek ''Yalnız bu ilgi, bilinçsiz fiyatlama ve teklifleri de beraberinde getirmesi nedeniyle arsa fiyatlarında ciddi artışlara yol açtı. Sektöre yeni giren firmaların bu konuda daha dikkatli adım atmaları gerekir'' uyarısını yaptı.

Dumankaya, soruları yanıtlarken konutta başlayan canlılığın sürdüğünü belirterek, önümüzdeki dönemde sektörde bu konuda tüketiciler nezdinde mutlaka bir ayrışma söz konusu olacağını vurguladı.

Ali Dumankaya, ''Rekabette marka değeri yüksek, kurumsal yapısını tamamlamış ve müşteri odaklı çalışmalara ağırlık veren firmalar ön plandaki yerlerini daima korumaya devam edeceklerdir'' dedi.

Yıllık konut açığının 600 binler, toplam konut açığının da 3 milyon adetler seviyesinde olduğunu kaydeden Dumankaya, ''Eldeki verilere göre, toplam konut ihtiyacının 2010 yıllarına kadar tam olarak karşılanmasının mümkün olamayacağını söyleyebiliriz. Yani kısaca, canlılığın önümüzdeki 5 yıl boyunca devam edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz'' diye konuştu.

Trend'de satışa devam
''2006 yılı, konut fiyatlarının dengeleneceği bir yıl olacak. Aşırı fiyatlandırılmış konut projelerinde fiyatların artmasını öngörmüyoruz. Ancak proje bazında fiyat artışları yaşanabilir. Doğru fiyatlandırılmış projeler, alıcılar tarafından talep görmeye devam edecek ve öncelikli alım yapanlar her zaman kazançlı çıkacaklar'' diyen Ali Dumankaya, Dumankaya İnşaat olarak son yıllarda Türkiye'nin gelişme potansiyeli en yüksek olan bölgesinde, Kurtköy'de Trend Projesi'nde satışa başladıklarını anlattı.

Trend projesi 100 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek. 9 ana yapı ve 26 bloktan meydana gelen projede 1286 daire bulunuyor ve 3 etaptan oluşuyor. Trend, 65 metrekarelik 1+1 stüdyo daireden 151 metrekarelik 3+1 dairelere kadar geniş bir yelpazede 9 farklı daire seçeneği sunuyor. Trend'in I. etabında yer alan dairelerin çok büyük bölümü sadece 3 hafta içerisinde satıldı. Halihazırda II. etabın satışı devam ediyor. Proje aşamasında Garanti Bankası ve TEB ile özel anlaşmalar yapıldı. Yüzde 30 peşin, 240 aya kadar vadeli satışlar, 89 bin YTL'den 181 bin YTL'ye ulaşan fiyatlarla devam ediyor.