Japonya'da Şehir Planlaması ve Gelişimi: Geçmiş ve Bugün



Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında online etkinlik düzenlenecek. Japonya Büyükelçiliği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, son yıllarda gittikçe daha çok önem kazanan teknolojik gelişmeler ile kentlerin entegrasyonu konusu ele alınacak. Etkinlikte örnek olabilecek nitelikteki Japonya'nın kentsel planlama ve gelişimi gündeme taşınacak. 

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu kapsamda, Prof. Dr. Meltem Yılmaz'ın moderatörlüğünde, Tokyo Üniversitesi Kentsel Mühendislik Bölümü (Department of Urban Engineering) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fumihiko Seta'nın konuşmacı olduğu "Japonya'da Şehir Planlaması ve Gelişimi: Geçmiş ve Bugün" başlıklı sunum İngilizce olarak, 8 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 14.00'de zoom üzerinden online gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, geleneksel kentsel hizmetlerin yanında IoT (Nesnelerin İnterneti), akıllı çözümler, TOD (Transit Odaklı Geliştirme), çevre dostu teknikler gibi yeni teknolojilerin kurulumu ve diğer planlama, işleme, afet önleme yönetimi ve CO2 emisyonunun düşürülmesi gibi alanlarda kullanımı üzerine geleceğe ilişkin perspektifler de konu edilecek.

Sunum Mimarlar Odası Ankara Şubesi facebook adresinden de canlı yayınlanacak.

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

 Basın Birimi