"Jeanneret / Le Corbusier: Doğu Yolculuğundan Dersler"



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Kültürü ve Sanatı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKSAM), sürdürmekte olduğu konferans dizilerinin yanı sıra farklı konularda davet ettiği konuşmacılara da programında yer veriyor.

Bu bağlamda İsviçre’nin Lozan Federal Politeknik Okulu emekli öğretim üyelerinden Jacques Gubler, 27 Nisan Pazartesi günü 13:30’da MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda “Jeanneret / Le Corbusier: Doğu Yolculuğu’ndan Dersler” başlıklı bir konuşma yapacak.

Jacques Gubler hakkında:
1940'da İsviçre'nin Nyon kentinde doğdu. Lozan Üniversitesi'nde sanat tarihi öğrenimi gördü, 1965'te mezun oldu. Aynı üniversitede, 1975'te, Enrico Castelnuovo'nun yönetiminde yazdığı "İsviçre Modern Mimarlığında Ulusalcılık ve Uluslararasıcılık" başlıklı teziyle doktorasını elde etti. Lozan Federal Politeknik Okulu'nda, Cenevre Üniversitesi Mimarlık Okulu'nda, Pennsylvania Üniversitesi'nde, New Jersey Teknoloji Enstitüsü'nde mimarlık tarihi dersleri verdi. İsviçre modern mimarlığı, İsviçre'nin Fransız ve İtalyan kesimlerinde yeni mimarlık, Alberto Sartoris, Le Corbusier, Viollet-le-Duc, L.H. de Koninck, George Baines ve Johann Rudolf Rahn üzerine yayınlar yaptı, La Chaux-de-Fonds, Arcachon ve Newark kentlerinin tarihleri üzerine çalıştı. Yayımlanmış kitapları arasında "Nationalisme et internationalisme dans l'architecture moderne de la Suisse" (1988), "Motion, émotions : Thèmes d'histoire et d'architecture" (2003) ve "Jean Tschumi : Architecture échelle grandeur" (2008) yer alıyor.