Kábe’nin Menteşecisi Türkiye Pazarına Girdi

Avustralya’nın simgesi Sydney opera binasının dışındaki kabuğun açılmasını sağlayan aksamları ve Kábe’nin 1.5 metre boyunda 50 cm genişliğindeki menteşelerini üreten mobilya ve mimari bağlantı elemanları üreticisi Hafele, 2006’da Türkiye cirosunu yüzde 80 artırmayı planlıyor.

İnşaat ve mobilya sektörünün büyük sıçrama yaptığı 2005 satışlarını yüzde 35 artıran Hafele, 2006’da ise cironun yüzde 80 artmasına hedefliyor. Hafele dünya başkanı Siuylle Thierer, 2007’de ise Türkiye cirolarının yüzde 60, 2008’de de yüzde 50 artmasını planladıklarını belirtti.

Büyüklere tedarik: 2004’te 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Türkiye’de kendi şirketini kuran Hafele, mobilya ve mimari bağlantı elemanları ve donanımlarının yanında elektronik kilit sistemleri el aletleri ve sarf malzemeleri üretimi de yapıyor. IKEA gibi büyük firmalara ürün tedarik sağlayan şirketin Türkiye’de ürün tedarik ettiği şirketler arasında Koleksiyon, Tepe Çelik, Nurus, Tuna, Enka, Yüksel bulunuyor.

Hill Side Su, Ritz Carton, Çırağan gibi otellerin elektronik kilit sistemlerini sağladıklarını da belirten Thierer, Türkiye’de son yıllarda mobilya ve inşaat sektöründe yaşanan gelişimin kendilerine büyük yansımaları olduğunu söyledi. Siuylle Thierer, Hafele ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı: "Hafele 80 yıldan fazla bir süredir 3 bin 300 çalışanı ile 30’u aşkın ülkede stokları bulunan ve 120’yi aşkın ülkede temsilcilik ofisleri olan bir şirket. 2005’te 650 milyon Euro ciro sağlayan Hafele sektörün en büyüklerinden biri."