'Kaç Ağaç Kesilecek?' Diye Sordum



İşte Yıldız’ın açıklamaları:

Cerattepe’de ihale yapıldı. Firmalar yarıştı. Maden işleri genel müdürlüğümüzün yaptığı ihale bir firmada kaldı. Gittim bizzat gördüm. Doğal güzellikleri Türkiye ortalamasının üzerinde enerji projeleri çevreye rağmen değil çevreyle beraber yapılır. Biz orada bir ruhsat verdik. Yer üstü madenciliği değil bu. Yeraltı madenciliği yapacak. Ne madenimizden ne çevremizden vazgeçmemiz lazım. Oradaki madeni çıkarmamız gerekiyor. Türkiye’nin ithal kaynaklarından birini ihraç etmeye dönüştürüyor.

Çıkartılan cevher orada işlenmeyecek. Murgul’dan samsuna taşınacak. O madenin içerisinde herhangi bir kimyasal yapı bulunmayacak. 8 tane açılan araştırma kuyusu ile beraber yeraltı su seviyeleri ve suyun kalitesi her zaman kontrol edilecek. Bunun taahhüdünü veriyoruz. Orada herhangi bir kirlenmeye müsaade etmeyiz.

Kaç ağaç kesilecek diye sordum. Teleferik yeri var binlerce ağaç kesildi. Hemşerilerimizin kullanması için kötü mü oldu? O ne kadar makulse maden işleri o kadar makuldür. Orada kesilenle mukayese edilemeyecek kadar… Öyle fotoğraflar var ki yurt dışında şehrin merkezinde tesisler vardır. Orman içinde tesisler vardır. 10 bin yıl önce 1 milyon yıl önce nerede oluşuyorsa orada çıkartabiliyorsunuz. O yüzden ben cerrattepe’de masum bir çevrecilik anlayışı ile karşı çıkanları ayrı tutuyorum. Manipülatif davrananları ayrı tutuyorum.