Kaçak İskeleler Yıkılamıyor



Cazibe merkezi Bodrum Türkbükü sahillerindeki kaçak iskeleler, yıkım kararına rağmen bu yaz da yıkılamıyor. İmar kurallarının hiçe sayıldığı bölgede geçen yaz eğlence mekanı yapılmak için anıt ağaçlar da katledildi. Belediye’den ’geçici işyeri’ ruhsatı alarak beach haline getirilen eski bir evin bahçesindeki yaklaşık 10 anıt ağaç kesilerek üzerine beton döküldü. Buraya da hemen tesis ve personel barınağı yapıldı.

2007 yazına hazırlanan Türkbükü’nde bu sene de tablo aynı. Kaçak iskeleler “yıkım” kararına rağmen tüm sahili kaplamış durumda. Ağaç katliamının yapıldığı arazi ise sezonda kendisini kiralayacak yeni sahibini bekliyor.

Anıt ağaçlar katledildi
Türkbükü’ndeki ağaç katliamı geçen yıl Borusan’ın sahibi ünlü sanayici Asım Kocabıyık’ın, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar’a yazdığı bir dilekçeyle ortaya çıktı. Kocabıyık dilekçesinde, evine bitişik bu yerdeki ağaçların katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirmişti. Yüzyıllık ağaçların kesenlerin ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen Kocabıyık, Belediye’den duruma el koymasını istemişti. Ancak Belediye’nin yanıtı şok ediciydi. Başkan Kaynar, buraya yeni yapı yapımı için başvuru olmadığını, buradaki yapıların da izinsiz ve kaçak yapıldığını bildirdi.

Belediye mührünü takan yok
Buradaki eski yapı için “geçici” olarak 10 Temmuz 2006’da işyeri açma izni ruhsatı verildiğini kaydeden Başkan Kaynar, kaçak yapılaşmayı tespit eder etmez mühürlendiğini de belirtti. Ancak, Kocabıyık’ın avukatı Seyhan Erdoğan’ın Vatan’a verdiği bilgilere göre, 2006 Mart ayında başlayan inşaat, bir ayda tamamlandı ve tüm yaz boyunca da Mio Beach adıyla 24 saat açık eğlence mekanı olarak kullanıldı. Başkanın söz ettiği mühürlemenin formalite olarak kaldığını anlatan Erdoğan, işletmenin mührü söküp çalışmaya devam ettiğini ve Belediye’nin buna hiç müdahale etmediğini söyledi.

Üstüne bir de kaçak iskele yaptılar
2007 sezonuna hazırlanan Türkbükü sahilindeki kaçak iskeleler ise mahkemenin geçtiğimiz yıl aldığı “yıkım” kararına rağmen hala yıkılamıyor. Bodrumlu Avukat Erdoğan, Mio Beach’in sahile bir de eğreti iskele yaptığını söylüyor. Bu hukuksuzluk için de Belediye Başkanı ve Liman Başkanlığı’na dilekçe verdiklerini anlatan Erdoğan, aldıkları yanıtların yine çok şaşırtıcı olduğu belirtti.

Başkan Kaynar’ın yanıtında kaçak iskeleler için yıkım kararı aldıklarını ve para cezası kestiklerini bildirdikten sonra, “Belediyemiz bu konumdaki iskelelerin yıkım için ihale çalışmalarına başlamıştır. 542 parselin önündeki iskelenin münferiden yıkılması, Belediye’nin ekonomik açıdan fazla para ödemesi gerektirdiğinden uygun olmayacaktır. Ayrıca etik olarak da doğru değildir” dedi.

Erdal Acar’dan kaçak beache hediye jakuzi
Bodrum Türkbükü’nün pırıl pırıl sahili (üstte) kaçak iskelerle işgal edilmiş durumda. Ünlülerin güneşlendiği kaçak iskeleler, yasalar uygulanmadığı için yıkılamıyor. Bölgede işadamı Mehmet Salih Adakol tarafından kiralanan 542 nolu parselde geçen yaz işletmesini Ali Öksüz ile Erkan Kara’nın yaptığı Mio Beach kuruldu.

750 metrekare üzerine kurulu Mio Beach’in içinde 6 VIP locası, 350 metrekarelik bir iskele ve Erdal Acar’ın hediye ettigi 20 bin YTL’lik jakuzi bulunuyor. Yapımı için asırlık anıt ağaçların da kesildiği Mio Beach’te güzellik salonu, VIP minibüsü, dinlenme alanları, playstation alanları ve restoranlar bulunuyor. Böyle giderse bu kaçak yapıda geçen yaz, her gün 24 saat süren gürültü kirliği bu yaza da damgasını vuracağa benziyor.