Kaçak Otelin Akıbeti Belli Oldu



3’üncü Derece Doğal Sit alanında kaçak yapılan Meis Otel ile ilgili süreç hız kazandı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, kaçak otel ile ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye oranın (Meis Otel) kaçak kısımlarını yıkacak. Bunun başka bir alternatifi yok. Belediye başkanının da bu konuda tutumu net. Belediye başkanımız, kaçak ne varsa hepsini traşlayacak” dedi.

İhaleye girmek istemiyorlar

Bayar, belediyenin hakkında yıkım kararı verdiği yerin yıkılamaması ile ilgili, “Bu türden kaçak yapılar için belediye ihale açıyor. Nedense bu tür yıkım ihalelerine hiçbir firma gelmiyor. ‘Birilerini karşımıza alırız, bize düşman olurlar’ korkusu ile bu tür işlere bulaşmamaya çalışıyorlar. Belediyenin elindeki, araçlara da baktığımızda, kaçak yapının üst katına uzanamıyor. Ancak şunu net olarak söylüyorum. Belediye başkanımız orayı traşlamak zorunda. Zaten başka alternatifi de yok. Belediye başkanımız ile de bu konuyu, sizin haberinizin çıktığı günün akşamı konuştuk. Ben yasal olarak takip ediyorum. Siz de takipçi olun. O yapıda, kaçak ne varsa yıkılacak” şeklinde konuştu.

Suç duyurusunda bulunurum

Bayar, ilgililerin gereğini yapmamaları durumunda, “Eğer gereği yapılmazsa suç duyurusunda bulunacağız. Buna mecburuz” dedi. Bayar, Kaş’da benzer başka bazı kaçak yapıların daha olduğunu kaydederek, “Başka yerler de var. Onlar için aynı şey olacak. Farklı şey olmaz” dedi. Bayar, kaçak yapı konumundaki Meis Otel ile, bilirkişi heyetinin yeni bir rapor hazırlayacağını, belediyenin de bu rapora uygun olarak yıkımı gerçekleştireceğini kaydetti. Bayar, “Yasa neyi gerektiriyorsa bunu yapacağız. Birileri para kazanacak diye ben suç işleyemem. Kaş bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Kalkan’da durum daha kötü

Turizmci Şahap Görmüş, Kaş’a bağlı turizmin gözde merkezlerinden biri olan Kalkan’da, kaçak yapılar ile ilgili durumun daha kötü olduğunu belirtti. Kalkan’da otel sahibi olduğunu 17 yıldan beri turizm ile uğraştığını aktaran Görmüş, “Kalkan’da imar kirliliği ile ilgili birçok kişinin şikâyeti var. Yasa dışı yapılar olduğu halde belediye gereğini yapmıyor. Ben, belediyenin tüm sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yapılanların temel sebebi ise rant düşkünlüğü. Kaş ve Kalkan kurban oluyor” şeklinde konuştu.