Koza Davetiye: Bergama'da Altın Üretimimiz Tam Kapasite Sürüyor

Koza Davetiye Mağaza İsletmeleri ve İhracat A.Ş, Koza Altın İsletmeleri A.S.'nin Ovacık Bergama'da bulunan Altın Tesisleri'nin imar planına ilişkin mahkemenin verdiği bir kararın bulunmadığını bildirdi.

Koza Davetiye tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada şöyle denildi:

"Dolaylı iştirakimiz Koza Altın İsletmeleri A.Ş'nin Ovacık Bergama'da bulunan Altın Tesisleri ilgili olarak Reuters haber ajansında çıkan imar izinlerinin iptal edildiğine ilişkin haberlere açıklık getirmek amacıyla, aşağıdaki bilgilere kamuoyuna duyurulmasına gerek duyulmuştur.

1/5000 nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli mevzi imar planının 3194 sayılı imar kanununun 8. maddesine uygunluğu yönünde İzmir valiliğince alınan 27.10.2004 tarihli kararın iptali için İzmir 4. İdare Mahkemesinde dava açılmıştır.

Mahkemece atanan bilirkişi heyeti, bu konu ile ilgili olarak Bergama Ovacık Altın Madeni imar planının 3194 sayılı imar kanununun 8. maddesine uygun olarak onaylanarak yürürlüğe girdiği ancak planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına uygun olmadığı seklindeki görüş bildirmiştir.

Mahkeme bu konuda bir karar vermiş değildir. Koza Altın İsletmeleri A.Ş. mevcut yasalara göre kurulmuş ve meşruiyetini T.C. kanunlarından alan bir şirkettir. Şirketimiz tam kapasite üretime devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyumuza zamanında bildirilecektir. Koza Altın Şirketi mevcut en iyi teknolojiyi kullanarak en üst cevre standartları ile dünyanın örnek altın madeni olma vasfını sürdürmektedir."