Kaçak Yapılaşma Denizden de Denetlenmeye Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadele için helikopterle havadan gerçekleştirdiği denetimlerden sonra deniz yoluyla da denetimlere başladı.

Belediye İmar Müdürlüğü ekipleri, Eminönü'nden-Silivri'ye kadar olan 80 kilometrelik kıyı şeridini teknelerle taradı. Yapılan denetim sonunda kıyı şeridinde imara aykırı bin 200 konut ve 100'e yakın kaçak çay bahçesi tespit edildi. Kaçak yapıların yıkımı için hukuki süreç başlatıldı. Denizden yapılan denetimler sırasında kaçak villaların en yoğun olduğu bölgenin Kumburgaz olduğu ortaya çıktı. Kumburgaz sahil şeridine gelişi güzel yapılan villalar yüzünden, bölgedeki yeşil örtünün tamamen yok olma noktasına geldiği görüldü. Kumburgaz'daki kaçak villa sayısının ne kadar olduğu ise çekilen fotoğraf ve video görüntülerinin analizi sonucu belirlenecek.

Bu arada heyelan bölgesi olarak bilenen, ancak son yıllarda inşaatların hızla yükseldiği Gürpınar'da binaların bir bölümünün yana yatmış görüntüleri İmar Müdürlüğü yetkililerini telaşlandırdı. Kıyı şeridinde elde edilen görüntülere göre, 40 konutun tamamen yan yatmış durumda olduğu tespit edildi. İmar Müdürü Şimşek Deniz, denetimlerin İstanbul geneline yayılarak devam edeceğini söyledi ve kıyılarda yeni inşaatlara ve kaçak inşaatlara izin verilmeyeceğini ifade etti.