Kadıköy Belediyesi, İnşaat Amelelerini Depreme Karşı Eğitti ve İlk Diplomaları Verdi



Kadıköy'de depreme dayanıklı binalar yapmak için inşaatlarda çalışan ve daha önce işleriyle ilgili hiçbir eğitim almayan inşaat kalfalarını kursa tabi tutan Kadıköy Belediyesi, ilk kalfaları mezun etti.

İnşaatlarda insan hatalarını sıfıra indirmek için Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Hazır Beton Birliği ile "kalfalara yönelik eğitim programı" başlatan Kadıköy Belediyesi, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 80 inşaat ustası ve kalfasını törenle mezun etti.

Uzman öğretmenlerden 20 saatlik yoğun bir eğitim programı alan kalfalar, mezuniyet diplomalarını düzenlenen törenle Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhcu, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe ve Hazır Beton Birliği Genel Sekreteri Hakan Gürdal'ın elinden aldılar.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami ÖZTÜRK;”1999 depreminden sonra yapılan en ciddi eğitim çalışması budur.Kalfalar, inşaat projelerinin uygulayıcılarıdırlar.Bu nedenle verdiğimiz eğitimler çok önemlidir.Bölgemizde bundan sonra eğitimsiz kalfa çalışamayacak ve çalışılan inşaatlara kesinlikle ruhsat verilmeyecektir.”şeklinde konuştu.