Kadıköy Belediyesi'ne Açılan Davayı Üst Mahkeme Bozdu



İnşaat şirketi Taş Yapı ile Kadıköy Belediyesi arasındaki tazminat davasında sona gelindi. Üst mahkeme 44 milyon 159 bin 487 lira tazminatı belediyenin kamu gücüyle çalıştığını anımsatarak bozdu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Haksız yere açılan bir davaydı, adaletin geç de olsa yerine gelmesi iyi oldu. Kadıköylüler kazandı” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Taş Yapı, Kadıköy Belediyesi’ne, Kadıköy’ün en önemli arazilerinden Meteoroloji arsasına yaptığı “Four Winds” projesinin “hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle” durdurularak zarara uğratıldığı iddiasıyla tazminat davası açmıştı. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; İstanbul Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, şirketi haklı bularak ilçe belediyeyi 101 milyon 859 bin 43 TL maddi tazminata mahkûm etmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi kararı bozarak bu rakamı gene yüksek bir rakam olan 44 milyon 159 bin 487 lira olarak belirledi.

Yargıtay belediyenin bir kamu tüzel kişisi olduğunu belirterek işlem ve eylemlerinin kamusal nitelik taşıdığını ifade etti ve alt mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi Yargıtay’ın kararına uyarak ilçe belediyenin işlem yaparken kamu gücü kullandığını anımsattı ve 10 Ekim’de oy çokluğuyla kararı kaldırdı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.