Kadıköy Meydanı Böyle Olacak



DHA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım ve Temel Atma Töreni’nde Kadıköy Meydanı için hazırlanan Kadıköy Meydan projesini açıkladı. Kadıköy Salı Pazarı’nda düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katıldı.

230 bin metrekarelik alan

230 bin metrekarelik bir alan üzerinde yapılacak Yeni Kadıköy Meydanı çalışması Kadıköy Sahili, Metro İstasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, Vapur İskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik yayalaştırılmış alanı kapsıyor. Projenin görsellerini medya ile paylaşan Topbaş,”Bambaşka imrenilecek bir proje olacak. Bir takım spekülasyonlarla sosyal medyada karalamaya çalışıyorlar.

Kadıköy’e yakışacak, dünyaya parmak ısırtacak çok güzel bir meydan projesi yapacağız” diye konuştu.

Rıhtım Caddesi’ndeki trafiğin yer altına alınmasının planlandığı projede sahil şeridi yeniden ele alınacak. Meydandaki tüm ağaçlar korunarak yeni ağaçların dikileceğinin belirtildiği projede seyir terasları ve bisiklet yolu da yer alacak.  Meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı olduğu hali ile korunacak ve çevresi düzenlenerek yeşillendirilecek.