Kadıköy’de Güler misin Ağlar mısın Geçidi!



Engelsiz bir şehir için önemli çalışmalar yapılıyor. Örneğin kaldırımların, üstgeçitlerin engellilere uygun hale getirilmesi için bir proje yürütülüyor. Özellikle de merkezi noktalarda ulaşımda bir aksaklık yaşamamaları için kaldırımlara ve geçitlere rampa yapılıyor. Böyle çok sayıdaki yaya yolu ve köprüde düzenleme ve iyileştirme çalışması başlatıldı. Elbette bu çalışmalar iyi güzel ama bazı uygulamalar var ki akla ziyan... Misal, Anadolu yakası Yenisahra’daki üstgeçit...

Bir alışveriş merkezinin hemen önündeki geçit, E-5’in iki ucunu birleştiriyor. Anlayacağınız yaya sirkülasyonu hayli yoğun bir geçit burası. Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, bu geçidin bir tarafına engelliler ve bebek arabasıyla karşıya geçmek isteyenler için rampa yapılmış ne var ki diğer tarafta rampa yok. Yani engelliler ya da bebek arabasıyla seyahat edenler için köprüye çıkış var ama iniş yok.

Engelliler geri dönüyor

Rampayı görüp üstgeçide çıkan engelliler, yukarıda merdivenle karşılaşınca geri dönmek zorunda kalıyor.

Büyükçekmece'de de yıllardır ayn dert

Büyükçekmece Kumburgaz’da da yine E-5 üstündeki geçidin bir yanı rampalı, diğer tarafı merdivenli. Üstelik yıllardır bu soruna çözüm bulunmuyor.