Kadıköylüler Kuşdili için Yürüdü



İstanbul Kadıköy'de bulunan Kuşdili Çayırı'nda yapılmak istenen projeleri, Kuşdili Forumu, yürüyüş ile protesto etti. "Ne AVM ne otopark, Kuşdili Çayırı yeşil alan olacak" pankartı açan forum üyeleri, "Kuşdili halkındır halkın kalacak", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganları attı.

Kadıköy içinde bir süre devam eden yürüyüş Kuşdili Cayırı'nda sona erdi. Evrensel'in haberine göre, burada basın açıklamasını forum üyeleri adına Gülsüm Gökalp yaptı. Söz konusu alanın üçüncü dereceden SİT alanı olduğuna işaret eden Gökalp "Kurbağalıdere ve Kuşdili yıllarca bir bütün olarak Kadiköylülerin mesire yeri olarak kullanılmıştır. Bir zamanlar nefes alınacak mekan olarak kullanılan bu alan şimdi açık otopark olarak kullanılmaktadır" dedi. Alanın AKP hükümeti tarafından ranta açıldığını Kadıköy Belediyesi'nin ise buna göz yumduğunu belirten Gökalp şu an devam eden proje ile suç istendiğini ifade etti. Gökalp proje ile ilgili Kadıköy Belediyesi ve İBB'den bilgi talep ettiklerini ancak bir cevap alamadıklarını da aktardı.

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Gökalp projenin durdurulmasını ve alanın park olarak halka sunulmasını istedi. Açıklamanın ardından eylem sona erdi.