Kadın Kurultayı Öncesi İlk Yerel Kurultaylar Gerçekleştirildi



TMMOB’nin Kasım ayında düzenlenecek Kadın Kurultayı öncesi ilk yerel kurultaylar gerçekleştirildi. Bodrum, Kocaeli ve Zonguldak Yerel Kurultayları 8 Mart Salı günü, Kahramanmaraş Yerel Kurultayı 10 Mart Perşembe günü, Mersin Yerel Kurultayı ise 12 Mart Cumartesi günü yapıldı. Yerel kurultaylar, kadın üyelerin tanışma, dayanışma ve TMMOB organları içinde örgütlülüğünün güçlenmesi açısından da önemli bir adım oldu. Yerel kurultaylarda verilen önergeler ve kararlar, Kasım ayında Ankara‘da gerçekleştirilecek TMMOB Kadın Kurultayı‘na taşınacak.

BODRUM Yerel Kadın Kurultayı 

Bodrum‘da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde gerçekleştirilen Yerel Kadın Kurultayı, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi‘nde düzenlendi. Kurultaya, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Ayşegül Oruçkaptan da katılarak, açılışta bir konuşma yaptı.

KOCAELİ Yerel Kadın Kurultayı 

Kocaeli‘ndeki Yerel Kurultay, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi‘nin tarihi taş binasında gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından, belirlenen başlıklardaki tartışma konuları görüşmeye açıldı.



Foto: Yerel kurultaylardan biri de Bodrum'da gerçekleştirildi

ZONGULDAK Yerel Kadın Kurultayı 

Zonguldak‘taki Yerel Kurultay 8 Mart 2011 tarihinde Zonguldak Maden Mühendisleri Lokali‘nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen yerel kurultayın sekreteryasını Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi üstlendi.

Açılış konuşmalarını TMMOB Zonguldak İKK Sekreteri ve Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ile TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Berna Vatan‘ın yaptığı Kurultay, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Yavuzdoğan‘ın Divan Başkanlığında 2 oturum halinde gerçekleştirildi.

KAHRAMANMARAŞ Yerel Kadın Kurultayı 

Kahramanmaraş Yerel Kadın Kurultayı 10 Mart 2011 Perşembe günü Mimarlar Odası Kahramanmaraş Temsilciliği‘nde yapıldı. Sütçü İmam Üniversitesi Kadını Güçlendirme, Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülat Çağlar, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Sermin Ünsal ve Mimarlar Odası Kahramanmaraş Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Şipar Çaylı‘nın konuşmacı olduğu kurultayda, ‘‘çalışma hayatında kadın‘‘ konulu bir film gösterimi de gerçekleştirildi.

MERSİN Yerel Kadın Kurultayı 

Mersin Yerel Kadın Kurultayı 12 Mart Cumartesi günü Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu`nda düzenlendi. TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Berna Vatan, Ayşegül Oruçkaptan ve Ayşe Işık Ezer‘in de katıldığı kurultayda, belirlenen ana başlıklar üzerine oturumlar gerçekleştirildi.