Kağıthane’de Yeni Doğan Her Bebek için Ağaç Dikiliyor



Kağıthane Belediyesi, ağaç dikim projesini daha anlamlı hale getirmek adına, her bir ağacı yeni dünyaya gelen bebekler adına dikiyor. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren dünyaya gelen her bebeğin şehirde bir ağacı olması amaçlanıyor. Çocuklar adına ücretsiz dikilen ağaçlar için günün anısı olarak da ailelere sertifika veriliyor.

DHA’da yer alan habere göre; proje kapsamında bu zamana kadar 217 ağaç toprakla buluşturuldu. Dikilen ağaçlar; süs kirazı, zakkum, süs eriği, ıhlamur, süs armudu, hatmi, her daim yeşil manolya gibi canlı türlerinden oluşuyor. Ağaçlar ilçede belirlenen sokak ve yeşil alanlara dikiliyor. Başvuruda bulunan ailelerin talebi doğrultusunda ağaçlar ikamet edilen sokak ve mahallelerde toprakla buluşuyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

"Amacımız ilçemizde herkesin bir ağacı olmasıdır" diyen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin şunları söyledi: "450 bin nüfuslu ilçemizin birçok bölgesinde park ve bahçeler oluşturmaya çalıştık.  İlçemizdeki ağaç sayısını tek tek saydırdık. Toplam 90 bine yakın ağacımız çıktı. Niyetimiz şu ki ilçemizde herkesin bir ağacı olsun. Bu kapsamda yeni doğan her bebeğe bir ağaç kampanyasına başladık. İlk haftadan 200’den fazla ailemiz başvuruda bulundu. Bu süreç her gün yeni başvurular ile devam ediyor. Niyetimiz, bizim görevimiz bittikten sonra gelen arkadaşımızın da bu projeyi devam ettirmesi ve birkaç nesil sonra ilçemizdeki herkesin bir ağacı olması. Çocuklarımız da bu ağaçların gölgesinde toprakla buluşarak büyümüş olacak. Bize bu proje kapsamında 19 mahalle başvuru yaptı. ‘Aile ben kapımın önünde istiyorum Başkanım’ derse biz isteklerini geri çevirmeden kapısının önünde de ağacını dikeceğiz. Bu proje ile çocuklarımız rengarenk güzel bir ilçeye uyanmış ve büyümüş oluyor.”