Kahvehanelerde Yeni Dönem



Daha çok işsiz ve emeklilerin gittiği yer olarak bilinen kahvehanelerde çoğunlukla oyun oynanıyor, çay içiliyor ve sohbet ediliyordu. Artık Rize’deki kahvehanelerin işlevi değişiyor. Çünkü Rize Valiliği, kahvehaneleri sağlık, kültür&sanat ve eğlence merkezine dönüştürmek için bir proje hazırladı.
Rize merkezinde salı günü bazı kahvehanelerde uygulanmaya başlanacak proje kapsamında her şey gönüllülük esasına dayanıyor. Gönüllü öğretmen ya da sağlık çalışanları, kahvehanelere giderek projeye destek verecek.

‘Kahvehanelirin branşlaşasını amaçlıyoruz’
Projeyle toplumun farklı kesimlerine hitap edeceklerini belirten Rize Valisi Kasım Esen, “Kültürel dönüşüm yapabilir miyiz diye denemek istiyoruz. Aşıklar, müzisyenler kahvehanesi, ressamlar kahvehanesi düşünüyoruz. Bazı kahvehaneler, özürlüler kahvehanesi olabilir mi diye düşünüyoruz. Toplumun değişik kesimlerine hitap edecek şekilde kahvehanelerin branşlaşmasını istiyoruz. Bu konuda toplumun, kahvehanelerin ve vatandaşların bilgilendirilmesi lazım” diye konuştu.

Projeye kahvehane sahipleri ve müşterilerinden de destek geldi.

Proje bütünüyle hayata geçirildiğinde, kahvehaneler artık zaman öldürme yeri değil, zamanın en iyi şekilde değerlendirileceği mekan haline gelecek.