Kaldırımlarda İnsandan Başka Her Şeye Yer Var



İzmir'de engelliler kaldırım işgallerini protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Kaldırımların insanlar dışında her türlü şeyle dolu olduğunu belirten engelliler sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. Hisarönü’nde toplanıp İzmir Kent Konseyi binası önünde basın açıklaması yapan İzmir Gönüllü Engelliler Grubu daha sonra Kemeraltı’nın araç trafiğine açık olan bölümünde eylem yaptı.

Engellilerin eylemi sırasında trafik polisleri araçları yol kenarında bekletti. Grup sözcüsü Ayşe Baysal, “Kemeraltı, Karşıyaka Çarşısı, Alsancak’ta kaldırımlarda dükkânların sattıkları eşyalar, tabelalar, restoranların masaları veya araç parkı nedeniyle ulaşımımız engelleniyor. Bu kaldırım işgalleri sağlam vatandaşların da kaldırımlardan yararlanabilmesinin önüne geçiyor. Yol kenarına park edilen araçlar çıkış rampalarını kapatmakta, zaten standartlara uygun olmayan rampalar bir de bu yüzden kullanılamamaktadır. Oysa 5326 sayılı kanuna göre kaldırımları izinsiz işgal edenlere ceza yazılması gerekmektedir” dedi.

Engelliler daha sonra Kemeraltı’nda kaldırımlar esnafın mallarıyla işgal edildiğinden sokak ortasında tekerlekli sandalyeleriyle bir süre dolaşarak soruna dikkat çekti.