"Kaldırın Şu Çin Seddi'ni"



Metro istasyonların yapımı için gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bazı bölümleri trafiğe kapatılan caddede, esnaf ve vatandaşlar isyan ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro hattı istasyon kazı çalışmaları nedeniyle, İnönü Caddesi'ni trafiğe kapatmasının ardından, Fahrettin Altay Meydanı'ndaki kazı çalışmaları için bölgenin demir plakalarla çevrelenmesi vatandaşları ve esnafı isyan ettirdi. Bölgede faaliyet gösteren esnaf, işyerlerinin önünün tamamen kapandığını belirterek, "Önümüze Çin Seddi gibi duvar çektiler. İşlerimiz zaten yarı yarıya düştü. 8 ay boyunca bizim zararımızı kim karşılayacak? Vergimizi, kiramızı kim ödeyecek?" dedi.

BAŞKAN GELSİN

Fahrettin Altay Meydanı ve eski otobüs duraklarının bulunduğu alanın "Çin Seddi" gibi büyük demir bariyerlerle çevrelendiğini öne süren telefon tamircisi Nihat Kaçan (30), "Kiralarımız, vergilerimiz aynı. Ancak çalışmalar nedeniyle işlerimiz iyice düştü. Bu gidişle iflas edeceğiz" dedi. Ekonomik olarak ellerindeki avuçlarındakileri satarak en fazla 4-5 ay dayanabileceklerini söyleyen market işletmecisi Özgür Başateş (34) ise, dükkanların önüne çekilen bariyerler nedeni ile vatandaşların işyerlerini görmediklerini ve satışların düştüğünü savundu. Lokanta işletmecisi Nakif Yontürk (30) da, işyerinin önünde kazılan çukurun işlerini yarı yarıya düşürdüğünü belirterek, esnafın zor durumda olduğunu bu nedenle de kendilerini dinlemesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu kazı alanına davet ettiklerini dile getirdi. İşyerlerinin önü demir plakalarla kapanan esnaf duruma tepki göstermek amacı ile bariyerleri tekmelerken, sokağa dökülen vatandaşlar da durumu alkışlarla protesto etti. Demir bariyerlerin, yaya yolunun ortasından geçirilerek kaldırımların gereğinden fazla daraltıldığını savunan vatandaşlar ise "Bize ayrılan kısımdan yan yana ancak 2 insan yürüyebiliyor. Apartmanların birinde biri hastalanır ya da yangın çıkarsa, ambulans ve itfaiye nasıl gelip yardım edecek" diye konuştu.