Kale Banyo’dan Çevre Dostu Tasarruf Serisi Armatürler: Polo ve Studio



Kale Banyo, ulaşılabilir fiyatlarla şık ve işlevsel tasarımları banyolara ve mutfaklara taşıma hedefi ile yeni armatür serileri Polo ve Studio’yu tüketicilerle buluşturacak.

Banyolara ilham veren, çevreye ve bütçeye dost çözümler sunan Kale Banyo, ünlü tasarımcı Başak Ergin imzasıyla yeni armatür serileri Polo ve Studio’yu raflara taşımaya hazırlanıyor. Kale Banyo Tasarruf Serisi başlığı altında şık tasarımlı Polo ve Studio Armatür Serileri’ni ulaşılabilir fiyatlarla tüketicilere sunmayı hedefliyor. Studio Armatür Serisi banyo ve mutfaklarda yenilikçi geleneksel çizgiler estirirken; geometrik formlara sahip Polo Armatür Serisi ise daha minimalist ve modern bir duruş sergiliyor. Lavabo, eviye ve banyo armatürlerinden oluşan Polo ve Studio Serileri minimal ve modern zevklere hitap ediyor.

Konfor Serisi’nden sonra Kale Banyo için ikinci bir koleksiyon olarak Tasarruf Serisi’ni tasarlayan Başak Ergin, Studio ve Polo Armatür Serileri’nin su tasarrufunda bulunan çevre dostu ürünler olduğunun altını çizerek “Tasarruf serisi armatürler debi kısıcılı honeycomb perlatör ile suyun akışını kontrol ediyor. Ayrıca, 35 mm seramik diskli kartuş sayesinde de homojen bir akış sağlayarak, ısı ayarlama zamanını kısaltma özelliği ile yüzde 50 su tasarrufu sağlıyor. Kale Banyo ile bu iki farklı seriyi tüketicilerle buluşturarak tasarımın ulaşılabilir fiyatlarla banyolara taşınmasını arzu ettik. Üstelik bu ulaşılabilir fiyatlı tasarımları şık bir görsellik ve işlevsellikle birleştirerek çoğunluğun dinamik günlük yaşamda kolaylıkla kullanabileceği bir seri yaratmak istedik” ifadesini kullanıyor.





 

 

 

 

 

 

 

 

 



Polo Armatür Serisi (üstte)

 

Formu ve estetiği ile akılda kalan tasarımlar

Banyo ve mutfak sektöründe 10 yılı aşkın deneyiminden dolayı Kale Banyo için armatür tasarımı yaptığını kaydeden Ergin, “Tasarım, insanların hayatlarını fonksiyonlarıyla kolaylaştırmalı, aynı zamanda estetik çizgisiyle farklı ve etkileyici olmalıdır. Kale Banyo için tasarladığım armatürlerde önceliklerimiz estetik, ölçüleri ve fonksiyonlarıyla detayları düşünülmüş, beklentilerin üzerinde satış ivmesi yakalayacak ürünler tasarlamaktı. Formlarıyla rakiplerden ayrışacak ve estetik açıdan herkesin beğenisini kazanacak ürünleri tüketicilere sunmayı hedefledik” diyor.

‘Tasarım ve üretim deneyimi fiyatlara yansıyor’

Tüketicilerin ürünleri seçerken öncelikle estetiğe daha sonra da ürün fiyatına önem verdiğine dikkat çeken Studio ve Polo Armatür Serileri’nin tasarımcısı Başak Ergin, “Kale Banyo için tasarladığım armatür koleksiyonlarının rakiplerinden ayrışan ürünler olmasını arzu ettim. Bunun için tasarım ve imalat deneyimimi, Kale’nin sağlam üretim altyapısı ile bütünleştirerek, tüketicilere şık, işlevsel, çevre dostu ve ulaşılabilir fiyatlı estetik ürünler sunmaya gayret ettik" şeklinde konuşuyor.




 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

Studio Armatür Serisi (üstte)



Başak Ergin hakkında

1999 yılında Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden birincilikle mezun olan Başak Ergin, 2000 yılında Multimedia tasarımı üzerine lisansüstü uzmanlık aldı. Yaklaşık 8 yıl boyunca çeşitli markalar için tasarımlar yapan Ergin, yönettiği tasarım projeleri sonucunda, 20’den fazla tasarım tesciline sahip oldu.  2007 yılında Basak Ergin Design'ı kuran Ergin, mutfak eşyalarından, banyo ürünlerine, mobilyadan, beyaz eşyaya ve otomotiv sektörüne kadar farklı sektörler için projeler üretmeye devam ediyor. Birlikte çalıştığı markalar arasında Kale, Bosch, Rocakale, Coca-cola, Arçelik küçük ev aletleri, Eternity bulunuyor.