Kale Grubu İkinci Konsept Mağazasını İzmir'de Açtı



Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale ve Kalekim ürünleri satışının yapılacağı 520 metrekarelik showroom açılışında konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu'nun, seramik kaplama malzemelerinin yanı sıra seramik sağlık gereçleri, armatür, küvet ve duş tekneleri, seramik yapıştırıcı, derz dolgu, ısı ve su izolasyon malzemeleri, boya-sıva, banyo ve mutfak mobilyaları yatırımlarıyla ürün gamını genişlettiğini söyledi.

Okyay, İstanbul Fulya'da açtıkları ilk konsept mağazadan sonra, Alsancak'taki mağazada da doğal taştan cam mozaiğe, parkeden, karo çiniye, armatürden, mutfak dolabına ve yapı kimyasallarında ısı ve su yalıtımı ürünlerinin satışının gerçekleştirileceğini bildirdi.

5 bin 350 çalışan, 250 münhasır bayii ve yaklaşık 15 bin tali bayii ile Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldıklarını dile getiren Okyay, 3 bin çeşit ürünüle, teknoloji ve tasarımı biraraya getirdiklerini söyledi.

Okyay, yurt dışında hedef bölgelere odaklanarak bu ülkelerde öncelikli olarak satış ve pazarlama aktivitelerini arttırmayı ve potansiyeli yüksek bölgeler için üretim yatırımlarına başlamayı planladıklarını, 2010 yılında yurtdışında çok sayıda Kale showroomunu faaliyete geçirdiklerini, Erbil, Bakü, Abhazya, Dubai, Beyrut, Riyad, Atina, Trablus ve Tiflis'te konsept mağazalar açacaklarını anlattı.

Bu strateji çerçevesinde İtalya'nın en prestijli ve köklü markalarından Edilcuoghi ve Edilgres'i satın aldıklarını hatırlatan Okyay, ''Bizim için bu yatırım, Avrupa'nın kalbinde yer alan bu lojistik merkez ve güçlü markalarla uluslararası pazarlardaki konumumuzu daha da geliştirmek ve işimizi büyütmek için önemli bir adım'' dedi.

Okyay, 100 kişilik bir Ar-Ge ekibiyle tüm markalarına hizmet vermek üzere yeniden yapılandırdıklarını ve 2012 yılında Kale Ar-Ge merkezini faaliyete geçireceklerini bildirdi.