Kale Kilit'e İhracatın Yıldızı Ödülü



Türkiye ekonomisine yön veren ihracatçıların başarılarını ödüllendirmek amacıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde Kale Kilit, 2007 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile faaliyet alanında birincilik ödülüne layık görüldü. Türkiye kilit ihracatının yaklaşık %70’ini gerçekleştiren Kale Kilit’in 2007 ihracat rakamı tüm ürünler bazında 50.161.000 dolar.

Kale Kilit adına birincilik ödülü alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kızıltan, Kale Kilit’in Türkiye’nin lider kilit üreticisi olmasının yanı sıra, uluslararası pazarlarda da etkinliğini sürdürdüğünü dile getirdi. Bugüne kadar 100’ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Kenan Kızıltan, yurtdışındaki başarılarının temelini her ülkenin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdikleri, güvenliği en üst seviyede karşılayan, zengin ürün çeşidi ve hizmet kalitesinin oluşturduğunu ifade etti.

2007 yılında ihracat rakamını bir önceki yıla oranla %28 artıran Kale Kilit, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, İran, Kazakistan, Cezayir, Romanya, Libya, Suriye, Irak gibi ülkelerde %50’nin üzerinde pazar payına sahip.

Toplam kilit üretiminin %50’sini ihraç eden Kale Kilit’in Ortadoğu’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Latin Amerika ülkelerine uzanan geniş bir ihracat haritası var.

55 yıllık bilgi birikimi ile kilit piyasasına yön veren Kale Kilit, kilit üretiminde dünyanın en büyük 3 entegre tesisinden birine sahip. Altyapı yatırımlarına ağırlık vererek, yaşam alanlarını daha güvenli hale getirecek ürünler geliştiren Kale Kilit, ürünlerinde Avrupa’da kabul edilen en yüksek güvenlik standartı olan 6. seviyeyi uyguluyor.