Kale Seramik 19'uncu Fabrikasının Temelini Attı

Foto: Gazete Çan

32 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek tesiste, 80x80, 60x60 ve 45x45 sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak. İlk etapta 70 kişi istihdam edilecek fabrika, 45 milyon liraya mal olacak.

Temel atma törenine Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, daire müdürleri, şirket yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Gruplarının 5 bin 580 çalışanı, 1,3 milyar lira net cirosu, bin 300'e yakın tedarikçisi, 250'yi aşkın direkt bayisi, 500 kayıtlı tali bayisi dahil 15 bin satış noktası ile çok büyük bir aile olduğunu belirten Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ayrıca dünyanın birçok yerindeki kuruluşları ile dünya ailesidir. Bugün Kaleseramik firması Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisidir. Yapı kimyasalları bakımından Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa'da ise 5'inci sıradayız. Yüzde 100 Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz, bu konuda hızlı adımlarla ilerliyoruz".

Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal da fabrikada yıllık 21 milyon metrekare üretim yapılacağını söyledi. Beş yıl içinde fabrikanın eş değeri 2 binanın daha yapılacağını belirten Soysal, "Böylece kişi başı yıllık 48 bin metrekare olan üretkenliğimiz, 2014 yılında 65 bine, tüm proje tamamlandığında ise 100 bine ulaşacak" dedi.