Kalebodur'un Cube&Dot Serisi'ne iF Ürün Tasarımı Ödülü



iF ödül törenine tasarımcı Tamer Nakışçı ve Kale Grubu Tasarım Yönetimi Danışmanı Sertaç Ersayın katıldı.

Kalebodur’un, modern ve özgün tasarım anlayışını simgeleyen Cube&Dot Serisi, banyo ve sağlık kategorisinde farklılık yaratan en iyi tasarım olarak, dünyanın en prestijli ve köklü tasarım ödüllerinden 'iF Product Design Award 2011 (iF Ürün Tasarım Ödülü 2011)'e layık görüldü.

Genç tasarımcı Tamer Nakışçı’nın dokunuşuyla hayat bulan Cube&Dot Serisi, kişiselleşme ve özgün olmanın altını çizen yepyeni bir ifade tarzı sunuyor. iF Product Design Award 2011'de duvar karosu ürün grubu ile yarışan Cube&Dot Serisi, banyo ve sağlık kategorisinde farklılık yaratan en iyi tasarım olarak değerlendirildi.

01 Mart 2011 tarihinde Hannover, Almanya’da gerçekleştirilen ödül törenine, Kale Grubu Tasarım Yönetimi Danışmanı Sertaç Ersayın ve tasarımcı Tamer Nakışçı katıldı. 


"Cube" koleksiyonu 

Ersayın: "Tasarımı etkin yönetmeye başladık"

Ödüle ilişkin olarak, Kale Grubu’nun rekabetin yeni temel kuralı olarak tasarım yönetimini çok daha güçlü bir şekilde benimsediklerini dile getiren Sertaç Ersayın, tasarımı daha etkin yönetmeye başladıklarını ifade etti. Teknoloji ve tasarımı bir araya getirdiklerini ve yenilikçi fonksiyonel ürünler yaratma hedefiyle dünya çapında tasarımcılarla ve sanatçılarla çalışarak çok başarılı koleksiyonlar ürettiklerini belirtti.

Ersayın, bu çalışmalar sonucunda Çanakkale Seramik ve Kalebodur’un pek çok ürününün  Reddot, IF, Elle Decor, ID, Design Turkey ve ETMK gibi ulusal ve uluslararası ödüller aldığını, tasarım alanında üstlenilen misyon çerçevesinde, deneyimli ve tanınan tasarımcıların yanı sıra genç tasarımcılarla da ortak projeler üretmeye çok önem verdiklerini söyledi. Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan Cube&Dot’un, tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden 'iF Product Design Award 2011'i almasından mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.


"Dot" koleksiyonu 

3 bine yakın ürün arasından seçildi

1953 yılından bu yana tasarımda üstün kaliteyi simgeleyen ve ürün tasarımının tüm alanlarını kapsayan iF Product Design Awards’da bu yıl 43 farklı ülkeden katılan 1.121 yarışmacı, 2.756 ürün ile yarıştı. Cube&Dot Serisi, yarışmada ödül alan tüm tasarımların sergilendiği Hannover fuar alanında Mart-Haziran 2011 döneminde yapılacak ‘iF Product Design Awards Sergisi’nde yer alacak. Seri ayrıca, her yıl yarışma kazananlarının yer aldığı ve dünya çapında satılan 'iF Product Design Award’ kitabında da yayınlanacak.