Kalecik Organik Ürünler İstiyor



Kalecik’te son zamanlarda hidro elektrik santralleri projelerinin gündeme geldiğini söyleyen Kalecik Vakfı Başkanı Ahmet Ateş, "Bu projeler ilçenin geleceğini baltalamakta, kazancını topraklarından sağlayan aileleri geri dönülemez sıkıntılara sürüklemektedir. Biz Kalecikli olarak tarıma elverişli topraklarımıza sahip çıkmak, buralarda organik tarım ürünleri üretmek istiyoruz" dedi.

Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği üyeleri Kalecik ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Ankara’nın Kalecik İlçe Belediye Başkanı Nevzat Şahin ve Kalecik Vakfı’nın davetlisi olarak Dernek Başkanı Devrim Erol ve dernek üyesi 35 iş kadını ilçeye geldi.

Kalecik Vakfı Başkanı Ahmet Ateş, dernek üyeleriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kalecik’in tanıtıma ve taşıdığı değerlerin ortaya çıkartılmasına büyük ihtiyaç duyduklarını söyledi. Beypazarı’nın turizmde kazandığı ivmeyi Kalecik’te de gerçekleştirmek istediklerini anlatan Ahmet Ateş, şöyle konuştu:

"Beypazarı örneğini Kalecik’e taşımak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz Kalecikli ev kadınlarımızı üretim ve ticaret konusunda bilgilendirip, ilçe ekonomisine katma değer sağlamaları olacaktır. Biz bu gayret içindeyiz. Kalecikli ev kadınlarımızın bilgi ve becerilerinin artırılması ve ticari hayata atılması Kalecik’ in ekonomik yapısına mutlaka katkı sağlayacaktır."

Kalecik yakınlarından geçen Kızılırmak Nehri üzerinde yapılan Hidro Elektrik Santrallerini eleştiren Ateş, sözlerine şöyle devam etti:

Geri dönülemez sıkıntılar

"Kalecikli olarak biz özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinin geliştirilmesi hayalini güderken diğer taraftan ilçede tarıma elverişli arazilerde birden bire Hidro Elektrik Santralleri projeleri belirdi. HES projeleri tarıma büyük zarar vermektedir. Tarıma elverişli arazileri beton kanallara dönüştürmektedir. Bu projeler ilçenin geleceğini baltalamakta, kazancını topraklarından sağlayan aileleri geri dönülemez sıkıntılara sürüklemektedir. Biz Kalecikli olarak tarıma elverişli topraklarımıza sahip çıkmak, buralarda organik tarım ürünleri üretmek istiyoruz."

Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Devrim Erol da toplantıda yaptığı konuşmada, Kalecik’te iş yapılabilmesi konusunda mevcut değerlerin incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bu değerler doğrultusunda projeler hazırlanarak ilçe ekonomisine sunulmasıyla ilgili fırsatların araştırılacağını ifade eden Erol, "Avrupa Birliği projelerinden Kalecik için elverişli olanlarının tetkiki yapılarak, mevcut potansiyel, tarihi ve ekonomik dokunun işlenmesinin önü açılacaktır."

Belediye Başkanı Nevzat Şahin, toplantının ardından iş kadınlarına ilçede yetişen meyve ve sebzelerden ikram ederek, girişimci kadınlardan bu ürünlerin değerlendirilmesine katkı sağlamalarını istedi.

Daha sonra Gökdere köyünde incelemelerde bulunan iş kadınları, köylülerle sohbet ederek onların görüş ve dileklerini dinledi.