Kalekim Rusya Fabrikası TSE Belgesi Aldı

Ferdi Erdoğan ve Hulusi Şentürk

Kalekim, Rusya'daki fabrikasında 17-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen TSE incelemesini başarı ile tamamlayarak 'Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi' almaya hak kazandı. Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kalekim'in belgelerini, TSE Başkanı Hulusi Şentürk teslim etti. Kale Grubu'nun Levent Merkez Bina Konferans Salonu'nda, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve üst düzey yöneticilerinin ziyaretiyle gerçekleşen törene, Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Kalekim Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Erdoğan ile Kalekim yöneticileri ve çalışanları katıldı.

"Sanayicilerimiz gibi TSE de dünyanın her yerinde"

TSE Başkanı Hulusi Şentürk konuya ilişkin açıklamasında, Kalekim Rusya'nın, Moskova Serpuhov bölgesindeki fabrikasında yapılan incelemelerin başarıyla tamamlanması sonucu, Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi olmak üzere üç ayrı TSE belgesi almasının, hem Türk sanayisi, hem de TSE adına gurur verici olduğunu kaydetti. Şentürk, ''Türk sanayicileri yurtdışında işletmeler kurup üretim yaparak dünya pazarlarında güçlü bir şekilde yer alırken, TSE de artık dünyanın her yerinde sanayicimize hizmet verebilmenin gururunu yaşıyor'' dedi.
     
TSE'nin şu an 16 ülkedeki 28 ofisiyle hizmet verdiğini bilgisini veren Şentürk, ''Her türlü test merkezini kuracak gücümüz ve teknik altyapımız var. Şu an yapımına başlanmış, tamamlanmış ya da projesi hazırlanan toplam laboratuvar yatırımlarımız 300 milyon lirayı geçti. Bu da TSE'nin özellikle laboratuvar ve test alanında Türkiye'nin ihtiyacını karşılamada ne kadar iddialı olduğunun güzel bir göstergesidir'' dedi.

"TSE'nin faliyetlerini takdirle izliyoruz"

Kalekim Rusya'nın aynı zamanda Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olduğunu belirten Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, ''Uluslararası alanda faliyet gösteren Kalekim Rusya'nın üç ayrı TSE belgesiyle kalitesini tescillemesinden dolayı gururluyuz'' dedi. Standart geliştirme ve güncelleme faaliyetlerinde en önemli hususun, uluslararası standartlardaki zaman planından geride kalmamak ve onlara yüksek seviyede uyum sağlamak olduğunu ifade eden Okyay, TSE'nin sektörlerine katkılarına devam ederek, standartların uluslararası güncelliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerini takdirle izlediklerini aktardı.
     
Kalekim Genel Müdürü Ferdi Erdoğan ise ürün kalitesinden hizmet kalitesine kadar tüm süreçleri elden geçiren Kalekim'in, sürdürülebilir bir gelecek için sistemin sürekli iyileştirilmesini hedeflediğini ifade etti.