Kaleli Kentler'in Bursa Buluşması Sona Erdi



19. Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması, Almira Otel'de düzenlenen duygusal bir geceyle sona erdi. Gecede, 9 yıldır İngiltere'nin Chester şehri adına Dünya Kaleli Kentler Birliği Başkanlığı'nı yürüten John Price, düzenlenen bayrak töreniyle görevini yeni başkan Peter van Roosmalen'e devretti. Düzenlenen törende duygusal anlar yaşayan John Price'a eşi romantik bir şarkıyla moral verdi. Bayrağı Price'dan devralan Roosmalen, "Bursa buluşmasında gördük ki Türkiye'de Avrupa'daki kadar kaleli kent mevcut. Yapacağımız daha çok iş olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Gecede eski ve yeni başkanlar Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinden duydukları mutluluğu dile getirdiler ve Dündar'a teşekkürlerini çeşitli hediyeler vererek ilettiler.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması, bizlere Türkiye'de aslında ne kadar çok kaleli kent olduğunu gösterdi. Akademik açıdan dolu dolu geçen sempozyum da bilim adamları ve yerel yöneticiler bildiriler sundular. 6 oturum halinde geçen sempozyum kaleli kentlerin medeniyetleri buluşturan barış kentleri olduğunu ortaya çıkardı. Bursa buluşması süresince oldukça keyifli organizasyonlar yaşadık. Sizleri güzel anılarla uğurladığımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Dündar gecenin sonunda Dünya Kaleli Kentler Birliği Bursa Buluşması'nda emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.