Kaleseramik İddialı: Yeni İcadımız Bina Yalıtımında Ezber Bozacak



Seramik üretiminde Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden olan Kaleseramik cephe kaplamalarında kullanılan ve sıcak ve soğukluk verebilen yeni icadıyla iddialı. "Kalesinterflex adlı iç ve dış cephe kaplamalarında kullanılan ürün inşaat alanındaki tüm bilinen ezberleri bozacak." diyen Kaleseramik Fabrikası kurucusu İbrahim Bodur, "Piyasaya yeni sürülen ürün binanın ağırlığını azaltmanın yanı sıra binalarda kullanılan klasik ürünlerden daha zahmetsiz, kullanışlı ve uzun ömürlü olacak."dedi.

Binalara daha estetik bir görünüm katmanın yanı sıra ısı yalıtımında ve dairelerin ısınmasında Kalesinterflex'in bilinen tüm ezberleri bozduğuna dikkat çeken İbrahim Bodur, dünyada ve Türkiye'de ilk olarak kendileri tarafından geliştirilen yeni ürünü İstanbul Levent'teki işyerinde kendisini ziyarete gelen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri'ne tanıttı. Bu ürünü Çanakkale'deki fabrikada şehit topraklarında yapıldığını anımsatan Bodur, Çanakkale'de dünyanın tek esneyebilen en ince ve en büyük boyutlu parlak seramiğini üretmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Betonarme binaların yapım süresinin oldukça uzun sürdüğünü belirten İbrahim Bodur, Kalesinterflex ile binaların çok daha kısa sürede ve daha sağlam ve konforlu yapılacağını ifade etti. Bunun yanında Kalesinterflex'in en büyük özelliğinin ise sıcaklık ve soğukluk verebildiğini hatırlatan Bodur, "Uzun zaman alan ve fabrikanın AR-GE bölümünde Kaleseramik'in 50 yıllık geçmiş bilgi ve birikimi ile geliştirilen bu ürünümüz 3 milimetre kalınlığında 1 metre eninde 3 metre boyunda. Bizim şuan ki kapasitemizle senede bir milyon metre kare üretmeye göre ayarlandı. Bu ürün binalarda iç ve dış mekanların duvar, zeminlerinin yanı sıra mobilya uygulamalarında da kullanılır. Özellikle de bu ürünle projelerinde farklılık yapmak isteyen mimarların değişken ebat ve şekillerde kullanımına olanak sağlıyoruz. Sadece İtalya'da benzeri üretiliyor. Artık inşaat sektöründe bilinen tüm ezberleri bozduk. Bu ürünle birlikte inşaatlarda beton devri yerine çelik veya Kalesinterflex kullanılarak binalar yapılacak. Bu malzeme 37 derece ısı verebiliyor. İçinden borular geçiriliyor. İster bina ısıtılabiliyor, isterse de soğutulabiliyor." diye konuştu. Çanakkale'nin adını dünyaya duyurmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaleseramik Fabrikası Genel Müdürü Remzi Gula ise, Kalesinterflex'in hafifliği ile tercih konusu olacağını ifade etti. Gula, "İzolasyonu mükemmel, granit kadar sert ancak topraktan üretildiği için hafif olan özel bir malzeme. 3 metresi 16 kilogram ağırlığında. Bu malzeme rezistanslı olarak da yapılabiliyor. Yurtdışına da Türkiye'de de satılamaya şu anda başlandı." diye konuştu. ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan da, inşaat sektöründe bir devrim yapacak olan bu ürünün Çanakkale'de üretilip dünyanın bir çok ülkesine gönderilecek olmasının kendilerine gurur verdiğini kaydetti.

Kalesinterflex'in özellikleri:

Kalesinterflex 6 mm Fit parlak levha ise yaklaşık 12kg/ m2 ağırlığı ile dünyanın en hafif parlak yüzeyli, porselen seramiğidir. Kalesinterflex ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve yanmaz niteliktedir. Kalesinterflex standart cam ve seramik kesicileri, bilgisayar kontrollü otomatik kesme ve delme makineleri ile istenen boyutlarda kesilebilir. Kalesinterflex cam ya da benzer maddeler için kullanılan alet ve matkaplar ile delinebileceği gibi diğer bilinen otomatik aletlerle de delinebilir. Kalesinterflex'in düzgün yüzeyi kir tutmayan bir yapıya sahiptir. Gerektiği takdirde su ve bilinen temizlik ürünleri ile kolayca temizlenebilir. Ürünün en büyük özelliği ise bulunduğu ortama ısı veya soğukluk verebilmesidir.