Trabzonlu Saka, Sümerbank Arazisine Lüks Konut Yapacak



Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muammer Saka, Mayıs'ta arkadaşıyla birlikte 44 milyon dolara aldığı Bakırköy'deki Sümerbank arazisine, konak inşaa edecek. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muammer Saka, Bakırköy Sümerbank fabrikasının bulunduğu araziye lüks konut yapacak. Saka'nın şirketi İttifak İnşaat yatırımı, geçtiğimiz yıl Özelleştirme İdaresi'nin açtığı ihalede fabrikayı 44 milyon dolara satın alan Doğa Holding ile birlikte yapacak.

2006'da başlanacak
Deniz manzaralı 87 dönüm büyüklüğe sahip arazi üzerinde hayata geçirilmesi planlanan projenin 2007'de tamamlanması hedefleniyor.

Bir yıldır çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten İttifak İnşaat Satınalma Müdürü Ahmet Arslan, "Arazi üzerinde konut yapımına karar verildi. Ama küçük bir ihtimal de olsa proje rezidanz ve kongre merkezi olarak da şekillenebilir. Ancak şu anda görünen o ki yüzde 90 konut olacak" dedi. Deniz manzaralı arazi üzerinde yapılması planlanan konutların halen Ataköy'de yapımı devam eden Ataköy Konakları'nın bir benzeri olacağını söyleyen Arslan, "2006'da yapımına başlamayı planlıyoruz. 2007 yılında işe tamamlanması düşünülüyor" açıklamasını yaptı.