Kamilet Vadisi’ne Çamur Taşıyanlara Suç Duyurusu



Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan Kamilet Vadisi’nde HES yapan şirketin dereye döktüğü hafriyat nedeniyle, dere 53 gündür çamurlu ve bulanık akıyor. Şirkete ve yetkili kurumlara defalarca çağrı yapmalarına rağmen bir yaptırım uygulanmadığını belirten yurttaşlar suç duyurusunda bulunmak için Arhavi Adliye binası önünde bir araya geldi.

BirGün’den Dilan Şahinbaş’ın haberine göre; Arhavi halkı adına basın açıklamasını okuyan Arhavi Doğa Koruma Platform’undan Erdoğan Güler, “Bu projenin Türkiye’de çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreçlerinin tamamen göstermelik ve kâğıt üzerinde kalan, ‘sözde süreçler’ olduğunu bir kere daha gösterdi.” dedi.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Şirketin usulsüzlüklerine göz yumulduğunu söyleyen Güler, “Orman alanlarıyla ilgili olarak verilen izinlerin koşulları ve bu koşulları belirleyen firma taahhütlerini denetlemeyen Arhavi Orman İşletme Müdürü ve ilgili Orman Bölge şefi hakkında görevi ihmal, görevi ihmal yoluyla firmaya haksız kazanç sağlama, çevre suçu oluşmasına göz yummak, oluşan çevre suçunu ilgili mercilere bildirmemek suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduk.” İfadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.