Kamu Arazileri Yatırım için Şirketlere Açıldı

(Fotoğraf: DHA)

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazı tahsis duyurusu yayınladı. Kamu taşınmazları, üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Girişimciler, birden fazla taşınmaz için başvuruda da bulunabilecek. Tahsis edilecek yerler arasında Antalya Muratpaşa Tuzcular’daki yerler de var. Yanında kale surlarının da yer aldığı kamu taşınmazları daha önce de tahsis için açılmıştı. Burası restorasyon projesine göre belirlenecek yatak kapasitesine göre özel konaklama tesisi olmak üzere tahsis edilecek.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Antalya’da tahsis edilen diğer bir yer Manavgat Kızılağaç’da bulunuyor. Üzerinde halen büyük bir otel tesisi bulunan yer, 300 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel ve spor tesisi olmak üzere yeniden tahsis ediliyor.

Manavgat Sorkun’da Hazine’ye ait ormanlık alan da 5 bin 505 metrekare kapalı alanı olan eğlence merkezi için tahsis edildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kemer Çamyuva’da Hazine arazisine 100 yataklı personel lojmanı yapılacak.

Antalya Kemer Göynük’te denize sıfır noktada ormanla kaplı yer de bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel olacak.

Artvin Şavşat Çermik’te gür ormanlarla kaplı alana 100 yatak kapasiteli 3 veya 4 yıldızlı otel yapılacak.

Bodrum Kızılağaç’ta 2 bin 392 metrekare büyüklüğündeki devasa alan ile bir koya otel veya tatil köyü ile günübirlik tesis yapılacak.

Bodrum’da ünlü Göltürkbükü’ndeki deniz manzaralı ormanlık alan da 160 yatak kapasiteli özel konaklama tesisi yapılmak üzere yatırımcılara tahsis edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.