Kanal İstanbul 2025'te Tamamlanacak



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu olan Bakan Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili konuştu.

Dünyanın en büyük havalimanını 29 Ekim 2018 tarihinde açtıklarını söyleyen Turhan, ''Bugünden sonra burada uçuşlar yapılıyor. Bir günde bir tarafı kapatıp bir tarafa geçmek mümkün değil. Atatürk Havalimanı ile İstanbul Havalimanı’nın uçuş koridorları birbirini etkiliyor. İniş ve kalkışlar aynı anda yapılamıyor. İstanbul Havalimanı’nda 5 tanesi Kuzey-Güney, bir tanesi Doğu-Batı hattında. 1.450.000 metrekarelik bir alan. Her tarafı akıllı sistemlerle donatılmış, elektronik sistemlerle teçhiz edilmiş bir mekan. 115 kilometre otomatik bagaj taşıyan sistem var. En ileri teknoloji burada yapıldı. Bir Hollanda firmasına yaptırıldı. Bu havalimanın en önemli özelliklerinden biri de uluslararası aktarma yapacak yolculara da bagajların güvenliğinin çok önemli olduğu bir havalimanı. En önemli hizmet yolcunun bagaj güvenliği. Bagajların fiziki güvenliği bakımından da bavul gibi paldır küldür seyahat etmiyor. Bagaj özel korumalı şekilde seyahat ediyor'' diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

''Metro sistemlerinin inşaatı 1 yılda bitecek''
Metro inşaatlarıyla ilgili konuşan Turhan ''Metro sistemlerinin inşaatı da 1 yıl içinde bitmiş olacak. Seneye bu zamanlar Gayrettepe’yi, önümüzdeki yılın ortalarında da Halkalı’ndan yeni havalimanına metroyla erişilebilecek'' dedi.

''Atatürk Havalimanı’nı millet bahçesi yapacağız''
Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesi olacağını hatırlatan Turhan, ''Atatürk Havalimanı’nın önemli bir kısmını millet bahçesi yapacağız. Belirli bir kısmını havacılıkla ilgili fuar için kullanacağız. Bakım amaçlı ve özel uçaklar için bir pisti bırakacağız'' dedi.

Kanal İstanbul 2025'te tamam
Kanal İstanbul projesiyle ilgili de konuşan Bakan Turhan: "Kanal İstanbul'u 2025'te bu hizmeti ülkemize kazandırmış oluruz, buradan deniz araçları geçmeye başlar" dedi.