Kanal İstanbul Haberleri Çimento Hisselerini Yükseltti



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, haftasonu Kanal İstanbul için imar planlarını onayladıklarını ve askıya çıkardıklarını açıkladıktan sonra pazartesi günü BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Endeksi ve BIST Çimento Endeksi'nde sert yükseliş görüldü.

İçerisinde Emlak Konut, Halk, Vakıf ve Kiler gayrimenkul yatırım ortaklığı gibi şirketlerin başı çektiği yükselişle, BIST Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Endeksi pazartesi günü yüzde 4,1 yükseliş kaydetti.

Emlak Konut, yüzde 8,65 yükselişle endeksin taşıyıcısı olurken, Kiler yüzde 8,41 ile ikinci, Halk ise yüzde 7,23 ile üçüncü sırada geliyor.

Çim Beton, Oyak Çimento, Akçansa Çimento ve Nuh Çimento'nun yükselişte başı çekmesiyle de BIST Çimento Endeksi yüzde 5,7 artış kaydetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Cumhuriyet’in aktardığı Bloomberg HT'nin haberine göre, Çim Beton, yüzde 9,97 ile yükselişlte endeksin birincisi olurken, ikinci sırada yüzde 9,92 yükselişle Akçansa Çimento, üçüncü sırada ise yüzde 8,1 yükselişle Oyak Çimento geliyor.

Haftasonu Çekmeköy Belediyesi'nin durum değerlendirme toplantısına katılan Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 5 bin ve bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirerek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek, İstanbul’umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul’umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız." demişti.