Kanal İstanbul'a 2019'da Başlanacak



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları devam eden ikinci 100 günlük eylem planını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladığı 400 projeyi içeren ilk 100 günlük eylem planının süresi doldu. Erdoğan’ın açıkladığı ilk 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Kanal İstanbul’a öncelik verildi. İkinci 100 günlük eylem planında Kanal İstanbul'un ihale tarihine yer verilebileceği belirtiliyor.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; ilk 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan Kanal İstanbul’da ÇED ve etüt projelerinde sona yaklaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul için 1/100 bin ölçekli planların hazırlığını yürütürken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da ihale çalışmalarını hızlandırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Kültür ve Turizmde Yeni Vizyon" başlığıyla gerçekleştirilen, 134. Bab-ı Ali Toplantılarında Kanal İstanbul hakkında açıklama yapmıştı. Turhan, ''Kanal İstanbul'a ise 2019'da başlamayı planlıyoruz'' demişti.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Yatay mimari esas alınacak
Planlama çalışmaları devam eden projede yatay mimari esas alınacak, insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak.