Pakistan, Türk Müteahhitlerini Yatırıma Davet Ediyor

Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan kardeş ülke Pakistan'a, işadamları grubuyla bir ziyaret gerçekleştiren İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Başbakan Şevket Aziz'den sonra temaslarını diğer bakanlarla sürdürdü. Yalçıntaş, Pakistan Ticaret, Tarım, Yatırımlardan Sorumlu Devlet bakanlarıyla bir araya gelirken, İslamabad Ticaret ve Sanayi Odası ile de bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Pakistanlı yetkililer görüşmelerde, depreme uğrayan bölgede yıkılan binlerce evin yeniden inşası konusunda malzeme ve işgücünün gerektiğini belirterek, "Okul, hastane, polis ve askeri binaların yapımı konusunda Türk müteahhitlik firmalarını beklediklerini" söylediler. Pakistan'ın şu anda yıllık konut ihtiyacı 6 milyonken, her yıl ilave 700 bin ilave konuta ihtiyaç duyuluyor. Bu arada depreme dayanıklı ve daha hafif binalara yapılacak inşaatların kalitesi yanında maliyetlerinin de uygun olması Pakistanlı yetkililer tarafından tercih ediliyor.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Pakistan depreminden hemen sonra gerek yeniden imarın ve ihtiyaçların planlanması gerekse mevcut kalkınma programının yarattığı potansiyele dikkat çekerek, "Pakistan’ın son iki yılda yüzde 6-8’lere ulaşan büyüme rakamlarının sürekliliğinin sağlanması önemli. Sanayi sektöründeki büyümenin geçen yıl yüzde 17-18’e ulaştığını ve makine ithalatının tekstile bağlı olarak yüzde 40 arttığını dikkate alırsak, Türk işadamlarının yapacağı katkılar hem yaraların sarılmasına hem de Pakistan’ın kalkınmasına önemli bir ivme sağlayacaktır. Pakistan’ın kalkınmasına katkı hem kardeşlik hem de insanlık görevimiz" dedi.