Kandıra Namazgah Barajı İhalesi Yapıldı



Kandıra ilçe merkezi ve sahilleri ile Kandıra, İzmit ve Derince ilçelerine bağlı 259 köy ve mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Namazgah Barajı ile Terfi Sistemi İnşaatı ihalesi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Planlama, Yatırım İnşaat Daire Başkanı Alaaddin Alkaç başkanlığındaki komisyon tarafından yapılan ihaleye dosya alan 17 firma katıldı.    

Yaklaşık maliyeti 46 milyon 588 bin 948 TL olan Kandıra Namazgah Barajı ihalesi, 4734 sayılı ihale kanuna göre açık ihale yöntemiyle yapıldı. İhaleye katılan firmaların dosyaları tek tek açıldı ve verdikleri teklifler incelemeye alındı. Bu yıl içerisinde inşaatına başlanılacak Kandıra Namazgah Barajı'nın iki yılda tamamlanması planlandı.

Aktif hacmi 25 milyon metreküp olacak Namazgah Barajı, Kandıra İlçesinin 4 kilometre güneybatısında, Kabaağaç köyünün güney doğusunda yapılacak. Barajdan içme suyunun yanı sıra, taşkın koruma sağlanacak ve elektrik üretimi de yapılacak. Barajdan alınan su 12 kilometre uzunluğunda terfi sistemi ile Dudutepe'de bulunan İçme suyu Arıtma Tesisi'ne bağlanılacak. Buradan arıtılacak su ile bölgenin bol ve düzenli içme suyu ihtiyacı karşılanacak.