Kapadokya, Uluslararası Kongrelere Ev Sahipliği Yapacak



Kültür turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya, Göre Boğazı bölgesinde inşa edilecek 2 bin 500 kişilik uluslararası kongre merkezi ve bin 600 kişilik otelle kongre turizmi açısından da iddialı hale gelecek.

Kongre merkezi ve otel projesinin finansmanını üstlenen İtalyan Frınbank Yöneticisi Laura Indinimeo, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Parmaksız, ziyarette yaptığı konuşmada, Nevşehir Belediyesinin arsa tahsisiyle Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasınca yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek projenin, 2 bin 500 kişi kapasiteli Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve bin 600 yatak kapasiteli kongre otelinden oluşacağını belirtti.

Projenin finansmanını, Frınbank'ın karşılayacağını anlatan Parmaksız, Göre Boğazı bölgesinde inşa edilecek kongre merkezi ve otel için çalışmalarının kısa sürede başlamasını hedeflediklerini kaydetti.

Frınbank Yöneticisi Indinimeo, Kapadokya gibi dünyanın en önemli doğa güzellikleriyle tarihi ve kültürel değerlerine sahip bir merkezde, kongre turizminin geliştirilmesine yönelik yatırım gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ise böylesine ciddi ve gerçekçi bir yatırım gerçekleştirmekten duyduğu heyecanı dile getirdi.

Üç yılda hizmete kazandırılması öngörülen Kapadokya Uluslararası Kongre Merkezi ve Kongre Oteli'nin, bölgedeki kongre turizmine önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Ünver, bu yatırımın bölge gençlerine yeni istihdam olanakları sağlayacağına da sözlerine ekledi.