Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı AYD’nin Onursal Üyeleri



30 milyar dolara yaklaşan yatırımı ve 300 bin kişiye sağladığı iş imkanıyla ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan AVM sektörünün lider kurumu AYD, dünyanın ilk ve en büyük alışveriş merkezlerinden olan Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nı da üyeleri arasına kattı. Perakendeciler, tüketiciler ve sektörel çözüm ortakları ile birlikte Organize Perakende Sektörü’nün gelişimine katkıda bulunan AYD’nin onursal üyeleri, kaybolmaya yüz tutmuş birçok mesleği, kendine has kültürüyle yaşatıyor.

Dünyanın en eski bankası, dünyanın en eski ve en büyük kapalıçarşısı gibi önemli unvanları taşıyan Kapalıçarşı, 64 cadde ve sokak, iki bedesten, 16 han, 22 kapı ve 3000’den fazla dükkana sahip. Mevsimine göre günde 300 ile 500 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve 45 bin metrekarelik  kapalı alan üzerine kurulu Kapalıçarşı, yaklaşık 20 bin kişiye iş imkanı sağlıyor.

Mısır Çarşısı ise, 5000 m2'lik alanda 100 dükkandan oluşuyor. Tarihi boyunca her derde deva olmuş kurutulmuş bitkilerin, çeşit çeşit otların ve yüzlerce tür baharatın buluştuğu bir pazar. Dünya doğal ürünlere yönelmeyi daha yeni yeni keşfederken, 'Lokman Hekim'ler yetiştiren Anadolu, bitkilerin şifalı gücünü Mısır Çarşısı üzerinden yüzlerce yıldır dağıtmakta.

AYD üyeleri, 23 Kasım’da yapılacak tanıtım ve kokteyl ile Kapalıçarşı’nın hem tarihi hem de ticari yönlerini keşfedecekler.