Kapı Tasarlıyorum Yarışması Sonuçlandı



Özellikle markalı konut projelerinde tercih edilen ve Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm pazarının yüzde 60’ına sahip olan Artella Ahşap Kapı Sistemleri, kapı sektöründeki tasarım açığını kapatmak amacıyla, “Kapı Tasarlıyorum” adlı yeni bir yarışma programına imza attı.

“Klasik” ve “Modern” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmanın jürisinde; Alpar Mimarlık Kurucusu Mimar Tahsin Alpar, Gönye Mimarlık Kurucu Ortağı İç Mimar Gönül Ardal, AE Mimarlık Kurucusu Mimar Ahmet Erkurtoğlu, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülname Turan, Artella Genel Müdürü İç Mimar Ahmet Yalçın ve Habertürk Yazarı, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar, Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer görev aldı.

Kapı Tasarım Yarışması gelenekselleşecek

İç mekan kapılarının tasarımsal önemine vurgu yapmak, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, kapı ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları, 30 Mart Perşembe günü İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Kampüsü, Prof. Nezih Eldem Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde açıklandı.

Törenin açılışında konuşan Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, sektörün en büyük sorununun markalaşmak olduğuna ve ihracat başarısı için tasarımın önemine dikkat çekerken, “Kapı Tasarlıyorum” yarışmasının gelenekselleşeceğinin müjdesini de verdi.

Jütiyi en çok etkileyen fikir üretimindeki çeşitlilik oldu

Jüri üyeleri adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Esin Tümer ise “Kapı, bir duruşu ve aynı anda bir geçişi ifade ediyor. Bağlıyor, koparıyor. Hangi kapının önünde durduğunuz, hangi eşikte beklediğiniz kim olduğunuzu belirliyor. İki farklı programda toplam 13 ödül ile sonlanan kapı tasarımı yolculuğumuzda bizi en çok etkileyen, fikir üretimindeki çeşitlilik ve içinde bulunduğumuz çağın sembollerinin tasarıma aktarımı oldu. Tasarımda çeşitliliği ve dönemin ruhunu taşıyan projeler gördük.” dedi. 

Ödüllü tasarımlar Yapı Fuarı'nda sergilenecek

Üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinde okuyan öğrencilerin katılımına açık olan ve Türkiye’nin çeşitli illerindeki 82 üniversiteden yaklaşık 1000 başvurunun geldiği yarışmada, toplam 214 tasarım değerlendirmeye alındı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, 50 başvuru ile yarışmaya rekor katılım göstererek dikkatleri üzerlerine çektiler. 

Her iki kategoride birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL ve mansiyona olarak 1.000 TL para ödülü verilen yarışmada, birinci gelen tasarımlar aynı zamanda 23-27 Mayıs tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da, Artella standında sergilenecek.

Yarışmada dereceye girenlerin listesi şöyle:

Klasik Kategori:

1. Ödül: SEVGİ YENİN, SERHAT SAĞLAM – Karabük Üniversitesi 

2. Ödül: BÜŞRA ANIK, BUĞRA DALGIÇ – Yıldız Teknik Üniversitesi 
3. Ödül: AYŞENUR SULU – Kırklareli Üniversitesi 

Mansiyon: RABİA BEYZA ŞİMŞAT – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi       
Mansiyon: MERT TAŞ – İstanbul Bilgi Üniversitesi 
Mansiyon: AHSEN BAKOĞLU – Doğuş Üniversitesi 
 
Modern Kategori:

1. Ödül: MERT TAŞ – İstanbul Bilgi Üniversitesi 

2. Ödül: MERT AYDIN, TAMER KUMAŞ – Özyeğin Üniversitesi 
3. Ödül: CEREN DİL, AYKUT ÇOR – Yaşar Üniversitesi / Anadolu Üniversitesi 

Mansiyon: MUKADDES NUMANOĞLU – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi             
Mansiyon: İREM KAYDU – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 
Mansiyon: ABDULLAH ALA – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 
Mansiyon: BURCU GÜRVARDAR, EVREN YAZICI – Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Reklam Goruntulenme Bolumu