Kara Ada'nın Yıldızı Turizmle Parlayacak



Bodrum açıklarındaki Kara Ada’da belediyeye ait termal tesisler kiralandı. Burada sağlık turizmi yapılacak, kültür-sanat etkinlikleri düzenlenecek. Cennetten köşeyi andıran ada kabuğunu kıracak.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne 4 mil uzaklıktaki Kara Ada’nın turizmde önü açılıyor. Burada, 15 dönüm arazi üzerine kurulu belediyeye ait termal tesisler, kültür, sanat, sağlık, doğa turizmi merkezine dönüştürülecek.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, tesisin beş yıllığına Kara Ada Sanat Akademisi A.Ş.’ye kiralandığını açıkladı. Ağan, firmanın yıllık 60 bin TL kira bedelinin yanı sıra düzenlenecek konser ve çeşitli etkinliklerden pay vereceğini belirtti. Lelegler’den kalma harabeler, meteor çukuru, Kaçakçı Koyları, mağaradan çıkan 36 derece sıcaklıktaki şifalı suları ve çamuruyla günübirlik tur teknelerinin en önemli konaklama noktalarından biri olan Kara Ada’nın yaklaşık 45 yıldır belediye tarafından işletildiğini, ancak tesisler yenilenemediği için yetersiz kalındığını aktaran Ağan, şöyle konuştu:

Kos’a da çok yakın

"1. derece koruma altındaki adada herhangi bir yapılaşma olmayacak. Yaklaşık 500 bin dolarlık yatırımla çadır ya da bungalov tarzında yeni yerler yapılacak. Ilıca ve havuzu yeniden dizayn ederek kapalı hale getirip turizm yılın 12 ayına yayılacak. Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik konser, work shop, sanat ve kültür etkinlikleri, sağlık kampları ve turları, sergiler gerçekleştirilecek. Tatil yapamayan gençlere olanaklar sunulacak. Şirket, bunlara ilişkin projeler hazırlayacak, her şey belediye denetiminde ve gözetiminde olacak."

Başkan Mazlum Ağan, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na sadece 2 mil uzaklıktaki Kara Ada’ya yabancıların da ilgi göstermesini beklediklerini vurguladı, "Halen yılda 300 bin turistin ziyaret ediyor, bu sayı 1 milyonu aşacak" dedi.

Tüm dünya tanıyacak

Kara Ada Sanat Akademisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aykan da adadaki ılıcanın senelerdir atıl kaldığını, yılın sadece üç ayı değerlendirildiğini söyledi. Aykan, "Amacımız; turistik tesisleri modern, çağdaş ve turizme iyi şartlarda hizmet eden bir kültür-sanat ve sağlık kampı haline getirmek. Doğal güzellikleriyle ünlü ada artık yılın 12 ayı turizme hizmet vereceği gibi uluslararası etkinliklerle tüm dünya tarafından bilinecek" diye konuştu.